Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑναβάθμιση ram‏
χρηστος ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα σας κύριε Άγγελε, είμαι μέλος του pcsteps και παίρνω το θάρρος να σας ενοχλήσω για να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τον υπολογιστή μου που χρειάζεται αναβάθμιση στη ram. αυτή τη στιγμή έχω 6 gb ram(3x2 gb) στα 667 Mhz pc3-10700h . Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω εάν μπορώ να του βάλω ένα κιτ που έχω βρει από γνωστό μαγαζί με 12 gb (3x4 gb) PC3-10666; Επίσης ανοίγοντας το πρόγραμμα siw μου γράφει πως Maximum Memory Module Size 1024 MBytes, τι σημαίνει αυτό; ότι μπορώ να βάλω επιπλέον 1gb ram μόνο;Επίσης θα μπορώ να έχω και τα δυο κιτ μαζί δηλαδή συνολικά 18gb Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,

Αν η μητρική σου έχει 6 θέσεις για μνήμη, όπως έχουν κάποιες πολύ ακριβές μητρικές, μπορείς να τις βάλεις χωρίς πρόβλημα.

Συνήθως το module size ορίζεται με το μεγαλύτερο μέγεθος που υπήρχε διαθέσιμο όταν κατασκευάστηκε η μητρική, δεν είναι σπάνιο μητρικές να αναγνωρίζουν μεγαλύτερα modules όταν παραχθούν αργότερα.

χρηστος απάντησε πριν 10 έτη

Η μητρική μου είναι η gigabyte x58a-ud3r v1 και ναι μεν έχει 6 slots και λέει στα specs ότι δέχεται μέχρι 24gb αλλά με προβλημάτισε αυτό που έλεγε στο siw το πρόγραμμα. Οπότε μπορώ να κάνω την αναβάθμιση έτσι? Η άλλη ερώτηση είναι η εξής να αφήσω τις παλιές επάνω ώστε να έχω συνολικά 18 gb ή όχι?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αγνόησε το SIW.

Ναι, μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση και μπορείς να έχεις 18GB. Αρκεί να έχεις τοποθετημένες σωστά τις μνήμες για το triple channel DDR (δες το manual της μητρικής σχετικά). Θα πρέπει οι παλιές μνήμες να είναι σε triple channel μεταξύ τους, και οι καινούριες σε triple channel μεταξύ τους, να μην βρεθούν οι παλιές με τις καινούριες σε triple channel.

χρηστος απάντησε πριν 10 έτη

Οκ κατάλαβα, οι παλιές θα μείνουν ως έχουν και άπλα θα βάλω στις υπόλοιπες τρεις θέσεις τις καινούργιες. Ευχαριστώ για την βοήθεια.