Dimitris ρώτησε πριν 7 έτη

Χρειάζομαι μια βοηθεια. Εχω ενα pc αρκετά χρόνια και κανω την δουλειά μου άνετα (γι αυτά που δουλεύω εγω) . Είναι Quad Q6600 στα 2,4 και 4gb ram. Δεν εχω χρήμα για νεο pc και σκέφτομαι μια μικρή αναβάθμιση και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας αν αξίζει και αν θα εχω λίγο καλύτερες επιδόσεις. Βρήκα απο ebay τον ποιο μεγαλύτερο επεξεργαστη που μπορεί να δεχτεί Q9650 στα 3ghz/ Επίσης βρηκα και πολυ φτηνή μνήμη λόγο ddr2 (16gb 4 χ 4) στα 15 ευρώ. Το σύστημα μπορεί να δει μέχρι 8 αλλα δεν υπάρχει θέμα ας μου μείνουν τα 2 sim κάπου αλλού θα τα βολέψω.
Tι λέτε να τα αγοράσω η οχι? Το pc πάει καλά οπως είπα, εκτός από επεξεργασία video που κάνω μερικές φορές, η cpu χτυπάει μέχρι και 70% χωρείς να κανω κάτι άλλο και αργεί πχ να μετατρέψει ένα αρχείο .ts σε .avi. Θα δω διαφορά λέτε με την αναβάθμιση? 

6 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Σορρυ παρέλειψα να γράψω την τιμή της cpu την βρήκα στα 19 ευρώ. 

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Και κάτι άλλο.. Μεταξύ της cpu που ανάφερα που θέλω να βάλω,
και ενός  Core 2 duo E8600 στα 3,3ghz με 6mb cache
και μεταξύ του Core 2 Extreme QX9770 στα 3,2ghz με 12mb cache
Ποιος ειναι θεωρητικά ποιο γρήγορος? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εγώ στη θέση σου δεν θα έδινα χρήματα για τόσο παλιό σύστημα, ακόμα και αν είναι 35 ευρώ.
Μετά από τόσα χρόνια, είναι θέμα χρόνου να αποτύχει ολόκληρη η μητρική, και να καταλήγεις πάλι να ψάχνεις στα μεταχειρισμένα για να μην πάνε χαμένες οι αγορές που μόλις έκανες, και χωρίς να ξέρεις πόσο θα σου κρατήσει και η νέα μεταχειρισμένη μητρική.
Με 240 ευρώ παίρνεις G4560, μητρική, και 8GB RAM, όπως στο σύστημα των 550 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα σου πάρει για να μαζέψεις αυτά τα χρήματα, αλλά ακόμα κι αν σου έπαιρνε έξι μήνες, θα έχεις έναν υπολογιστή τάξεις ανώτερο, και φυσικά με εγγύηση.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλα αυτό τον καιρό είμαι άνεργος και για μένα μετράει και το τελευταίο ευρώ οπως καταλαβαίνεις. Θα σκεφτώ τι θα κάνω...
Μήπως σου ειναι εύκολο αν σου αναφέρω το τι περιλαμβάνει ο πύργος να μου έλεγες αν πω ότι κάπου το δώσω πόσο περίπου μπορεί να πιάσει? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τόσο παλιό PC δεν αξίζει να το δώσεις. Το πιθανότερο είναι πως δεν αξίζει πάνω από 100-150 ευρώ, και με αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις νέο υπολογιστή.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Λογο που δεν ειναι όλοι γνώστες της τεχνολογίας (δεν έχουν ιδέα από τιμές κ.τ.λ.π), νομιζω οτι μπορεί να βρεθεί κάποιος και να το πάρει και για μεγαλύτερο ποσό. Το pc μπορεί να ειναι παλιό αλλά την δουλειά του την κάνει. Και μέχρι στιγμης με την δική μου χρήση δεν μου εχει βγάλει σε καποιο πχ πρόγραμμα σφαλμα ότι δεν μπορεί να το τρέξει. Εκτός του ότι ειναι λίγο αργό. 
Όπως και να εχει σε ευχαριστώ για της απαντήσεις σου, θα δω τι θα κάνω.