Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕρώτηση για κατασκευή ιστοσελίδας προβολής ενός μέρους
Αναστασία Δολαψάκη ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας!

Καταρχάς, πολλά συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας και τα τόσο ενδιαφέροντα άρθρα σας. Είναι αρκετά δύσκολο να βρει κανείς έγκυρα και αξιόπιστα site τεχνολογίας στα ελληνικά και ειδικά για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

Το ζήτημα είναι το εξής. Είμαι μέλος ενός πολιτιστικού συλλόγου ενός χωριού στην Κρήτη και μου έχει ανατεθεί η "ηλεκτρονική" προβολή του. Μέχρι στιγμής, αυτό γίνεται μέσω μιας σελίδας και μιας ομάδας στο facebook, γιατί η συγκέντρωση υλικού της ιστοσελίδας χρειάζεται χρόνο (κυρίως το ιστορικό κομμάτι) αλλά και γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις για να προχωρήσει το στήσιμό της. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

  1. Ποια η διαφορά υπάρχει σε τεχνικά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ιστοσελίδες; http://www.anogeia.gr/ - http://www.marmaketo.gr/ (κυριαρχούν σαν ιδέες/πρότυπα, γι' αυτό). Η ερώτηση αυτή γίνεται κυρίως για να καταλάβω ποια από αυτά είναι τα βασικά/αναγκαία βήματα/προϋποθέσεις που πρέπει να προσέξουμε και να λάβουμε υπόψη μας προτού αρχίσει το "κτίσιμο".
  2. Υπάρχει μεγάλο δίλημμα για το αν μόνοι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα ή πρέπει να την αναλάβει κάποιος πιο ειδικός. Υπό άλλες συνθήκες, θα προχωρούσα με την επιλογή του webnode αλλά δεν βρήκα ή δεν γνωρίζω αν μπορεί να υποστηρίξει κινούμενες εικόνες ή τη δυνατότητα livestreaming, δηλαδή πιο προχωρημένες και διαδραστικές επιλογές. Στην περίπτωση όμως που προχωρήσουμε σε κάποιον ειδικό, τι πρέπει να γνωρίζουμε από τεχνικής άποψης για να είμαστε ακριβείς και να μην πάει ο κούκος αηδόνι; (αν και το μπάτζετ είναι ήδη περιορισμένο)
  3. Στην περίπτωση που το αναλάβουμε μόνοι μας, ποιες ιστοσελίδες θα προτείνατε για hosting και παροχή πιο διαδρατικών επιλογών;

    Τα ερωτήματά μου είναι κάπως γενικά και μεγάλα και αυτό οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζω συγκεκριμένα τα βήματα και τι πρέπει να προσέξει κανείς για όλη αυτή τη διαδικασία. Έχω ψάξει πολύ στο ίντερνετ και υπάρχουν ένα σωρό προτάσεις, επιλογές, προϋποθέσεις και είναι δύσκολο να συγκεντρώσω έστω τα βασικά. Οποιαδήποτε πληροφορία σας μικρή ή μεγάλη, πιστεύω θα ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

1) Το πρώτο είναι σε html5, το δεύτερο σε joomla, χωρίς να σημαίνει κάτι καθώς και το πρώτο μπορεί να γίνει σε joomla και το 2ο σε html5.

2) Είτε το προχωρήσετε μόνοι σας είτε όχι, το καλύτερο θα ήταν να το κάνετε ή να ζητήσετε να σας το κάνουν σε wordpress, καθώς είναι ιδανικό για να ανεβαίνουν ενημερώσεις και νέα, και πολύ εύκολο στην χρήση. Θα χρειαστείτε ένα domain name(το όνομα του site) 25 ευρώ περίπου ανά 2 χρόνια, και hosting (δες το link) που η τιμή εξαρτάται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας. Η δε τιμή για την κατασκευή εξαρτάται, απλά δείξτε τους το σχεδιασμό που σας ενδιαφέρει και ότι το θέλετε σε wordpress και συγκεντρώστε προτάσεις.

Κάντε την έρευνα σας και αν δεν βρείτε κάτι, μπορεί να το αναλάβουμε και εμείς.