egrafes egr ρώτησε πριν 7 έτη

καλησπέρα! έχω μια περίεργη ερώτηση για κάτι που θέλω να πετύχω στο excel (2007) και έχω κολλήσει λίγο

έχω ένα φύλλο που έχει τις εξής στείλες

A(καταγραφή)

Β(κατασκευαστής)

C(τεμάχια)

θέλω είναι όταν κάποιο αντικείμενο απο την στήλη Α παει σε 0 τεμάχια να πάει αυτόματα σε νέα στήλη (Ε). αυτό το κομμάτι το πέτυχα με την συνάρτηση =IF(C2=0;A2;" ") ώστε όταν είναι ο τα τεμάχια να βγάζει το όνομα του προϊόντος και οταν δεν είναι 0 να αφήνει κενό το κελί. αυτό που είναι το ιδανικό (επειδή είναι ενα excel με κάμποσες γραμμες ) να βάζει είτε στην ίδια στήλη είτε σε άλλη μόνο τα κελία που περιέχουν προϊόν χώρις τα ενδιάμεσα λευκά κελία (δηλ αν ειναι 0 τα Α4 και Α7 στην στήλη G να είναι G1=A4 και G2=A7). σχετική εικόνα για να γίνει κατανοητό (http://prntscr.com/e47cv4). αν κάποιος γνωρίζει πως μπορεί να γίνει αυτό, θα με βοηθούσε πάρα πολύ!

φιλικά Δημήτρης

2 Απαντήσεις

Φον Ζαρουλολιάκος απάντησε πριν 7 έτη

Στη στήλη Ε, που έχεις τις συναρτήσεις IF και τις τιμές που αυτές αποδίδουν, μπορείς να εισαγάγεις πίνακα και να ορίσεις να μην εμφανίζονται τα κενά κελιά.

Αυτό, όμως, πρακτικά σημαίνει ότι το Excell θα αποκρύπτει ΟΛΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στην οποία βρίσκεται το κενό κελί του πίνακα (π.χ. στη δική σου περίπτωση τις γραμμές 2,3,5,6,8). και άρα δε θα βλέπεις τις τιμές που έχεις καταχωρίσει στα κελιά τους.

Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα μέσω του πίνακα, να εμφανίζεις τα κενιά κελιά του, άρα και τις γραμμές που αποκρύφτηκαν, και, αφού δεις ή μετατρέψεις τις τιμές κελιών (στην περίπτωσή σου στις στήλες A,B,C), να επαναφέρεις την απόκρυψη.

Αν αυτό σου δημιουργεί πρόβλημα, μπορείς τον πίνακα να τον κάνεις σε διαφορετικό φύλο, οπότε οι αποκρύψεις γραμμών δε θα επηρεάζουν το πρώτο φύλλο.

Αν σε βολεύει κάτι από αυτά, πές μου να σου γράψω πώς θα φτιάξεις τον πίνακα.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

κατάφερα να το κάνω σε άλλο φύλο όπως είπες για να μην επιρεάζονται οι άλλες γραμμές. σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου!