Ιωάννης Πιτούλιας ρώτησε πριν 2 έτη

Γειά σας. Μόλις είδα το βίντεό σας στο youtube "Γιατί η αγορά 4Κ τηλεόρασης είναι για ηλίθιους" και θέλω την άποψη του κ. Κυρίτση που μιλάει στο βίντεο. Εδώ στις ερωτήσεις όμως, απ' ότι βλέπω, δεν έχετε την κατηγορία TV. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνήσω μαζί του; Ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Ιωάννη
Μπορείς να μας γράψεις οποιαδήποτε απορία σου εδώ στην ενότητα των ερωτήσεων. Ωστόσο, δεν απαντάει ο Άγγελος στη συγκεκριμένη ενότητα.

Ιωάννης Πιτούλιας απάντησε πριν 2 έτη

Κ. Τράντζα, ευχαριστώ για την απάντηση αλλά χρειάζομαι τον κ. Κυρίτση. Προσπαθώ να κάνω reply σε ένα από τα μηνύματά του στο βίντεο του youtube, έτσι ώστε να πάρει την ειδοποίηση και να απαντήσει, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο το σχόλιό μου δεν αναρτάται, έχω προσπαθήσει πάνω από 10 φορές. Φαίνεται ως δημοσιευμένο αλλά μόλις κάνω refresh τη σελίδα το σχόλιο δεν υπάρχει. Τελοσπάντων, ευχαριστώ. Θα θέσω άλλη, νέα ερώτηση με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με tablet.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δυστυχώς, δεν γίνεται να επικοινωνήσεις με τον Άγγελο προσωπικά. Γι αυτό υπάρχει η συγκεκριμένη ενότητα στο site μας.

Όσο αφορά τα σχόλια στο Youtube, δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Δεν βρίσκω λόγο να διαγράφεται το σχόλιο αν δεν είναι κάτι που παραβιάζει τους όρους.

Ιωάννης Πιτούλιας απάντησε πριν 2 έτη

Κ. Τράντζα, επανέρχομαι, μιάς και το σχόλιο στο youtube πέρασε, και εκ νέου η ομάδα σας με παρέπεμψε εδώ, οπότε θα κάνω την ερώτηση εδώ. Είδα με προσοχή το βίντεο "4κ για ηλίθιους". Είμαι κι εγώ για πολλά χρόνια "φανατικός" των tv box, από την εποχή του θρυλικού Egreat M34. Χρησιμοποιώ από το 2007 μια LCD 32άρα της Philips ως κύρια τηλεόραση, νομίζω η ανάλυση είναι 1366x768, και όπως σημειώνει και το άρθρο σας εδώ με τον οδηγό αγοράς, εφόσον κάποιος παρακολουθεί περιεχόμενο 720p ή έως 720p (κάτι που κάνω και ακόμα και σήμερα και η ανωτέρω τηλεόραση με καλύπτει σχεδόν απόλυτα), πρακτικά δεν έχει νόημα μιά ενδεχόμενη αναβάθμιση. Επειδή όμως από το ανωτέρω βίντεο έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια, όπως έχει τονιστεί στο τελευταίο σχόλιο του PCsteps στο βίντεο: "έχουν αλλάξει πολλά από τότε", και βεβαίως είμαι 15 χρόνια με την ανωτέρω τηλεόραση, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Κυρίτση το εξής. Σήμερα που μιλάμε, η μόνη διαθέσιμη -και οικονομική- ΜΗ smart TV, είναι η F&U FL40111 στα 200 ευρώ, η οποία είναι Edge LED Full HD στις 40 ίντσες. Και μιά αξιοπρεπής επιλογή στο (χωροταξικό αναγκαστικά) όριο των 43 ιντσών, είναι για παράδειγμα η TCL 43P725 στα 360 ευρώ, smart Direct LED UHD στις 43 ίντσες, για την οποία διαβάζω κιόλας άριστα σχόλια και εδώ και στο εξωτερικό. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, τι είναι αυτό που μπορεί τώρα που μιλάμε, σήμερα, να θεωρηθεί αναβάθμιση, κι ενδεχομένως "μελλοντική εξασφάλιση" για κάποια χρόνια; Full HD + καλό tv box ή μιά UHD τηλεόραση όπως η TCL που ανέφερα και που περιλαμβάνει, έστω και με αναγκαστικά όρια RAM, ROM, αναβαθμίσεων, τα πάντα; Κ. Τράντζα εάν έχετε την καλοσύνη προωθήστε το μήνυμά μου στον κ. Κυρίτση. Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Και άλλη μιά ερώτηση. Οι smart TV μπορούν να μεταδώσουν πολυκάναλο ήχο μέσω της οπτικής θύρας (όχι HDMI) με εφαρμογές όπως το Kodi; Έχετε δοκιμάσει κάτι τέτοιο;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Στις ερωτήσεις απαντάμε εγώ και ένας άλλος συνεργάτης, οπότε θα σου απαντήσουμε εμείς. Εξάλλου, και ο Άγγελος το ίδιο θα έλεγε.

Οι 4K τηλεοράσεις πλέον έχουν χαμηλό κόστος, οπότε δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε κάποια HD+. Ακόμα και αν τώρα δεν βλέπεις 4K υλικό, θα δεις σίγουρα στο μέλλον.

To θέμα της ROM και RAM δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα, καθώς μπορείς να τα ξεπεράσεις με ένα TV BOX, όταν πλέον δεν θα σε καλύπτουν. Ειδικά τα TV BOX με Android TV τα βρίσκω πιο βολικά από πολλα λειτουργικά πολλών κατασκευαστών.

Όσο αφορά το KODI, υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα αν το υποστηρίζει η τηλεόραση.