Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕρώτηση για το άρθρο με Hyper-V
p4n0s86 ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα Άκη, δεν ανέφερες καθόλου σχετικά με τον εικονικό δίσκο στο άρθρο για το Hyper-V. Είναι dynamic? Καταλαμβάνει όσο χώρο χρειάζεται και αυξάνεται απεριόριστα; Επίσης που αποθηκεύονται οι εικονικές μηχανές; Φαντάζομαι στο C:\ ? Υπάρχει τρόπος να τις βάζουμε σε κάποιον εξωτερικό δίσκο;

3 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα, ο εικονικός δίσκος στη Hyper-V είναι δυναμικός από προεπιλογή, το ίδιο και η μνήμη. Δεσμεύουν μόνο όσο είναι απαραίτητο. Καλό είναι να ελέγξεις με τον τρόπο που αναφέρουμε στον οδηγό, αν η δυναμική μνήμη είναι τσεκαρισμένη.
Εμείς έχουμε ορίσει να αποθηκεύονται τα πάντα σε εξωτερικό SSD, και καλό είναι εκεί να ορίσεις και τη θέση αρχείου έξυπνης σελιδοποίησης, εφόσον η χωρητικότητα του κεντρικού δίσκου που τρέχουν τα Windows είναι περιορισμένη. Καθώς η Hyper-V έχει πλήρως εξελληνισμένο μενού, θα τα εντοπίσεις όλα αυτά πολύ εύκολα. Σου στέλνουμε και σχετικά στιγμιότυπα.
https://i.imgur.com/ZWotVIT.png
https://i.imgur.com/m6OHBl2.png
https://i.imgur.com/HplfAvE.png

p4n0s86 απάντησε πριν 10 μήνες

Σ' ευχαριστώ. Και κάτι ακόμα, είναι απομονωμένη η εικονική μηχανή ή αν τρέξει κάτι που δεν πρέπει υπάρχει περίπτωση να μπορεί να επηρεάσει και την κανονική εγκατάσταση; (πχ μέσω δικτύου)

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 10 μήνες

Η Hyper-V παρέχει ένα απομονωμένο περιβάλλον για τις εικονικές μηχανές, το οποίο σημαίνει ότι οι εφαρμογές που τρέχουν σε μια εικονική μηχανή δεν μπορούν να επηρεάσουν το λειτουργικό σύστημα του host PC