Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsερώτηση για το κουτι 1000e για Photoshop / Video Editing
aptol ditol ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,ψάχνοντας τυχαία έπεσα στη σελίδα σου και εντυπωσιάστηκα, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΙΑ ! Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να ασχολούμαι με 3d animation ερασιτεχνικά.Προς το παρόν παλεύω με τα κύματα καθώς προσπαθώ με ένα υπολογιστή (πάνω απο δεκαετία) διπλοπύρινο στα 2 (amd athlon)... πριν 4-5 μήνες έκανα το λάθος και πήρα κάρτα γραφικών msi hd 6450 1G (δεν ήξερα,με άλλα 40 ευρώ θα έπαιρνα αυτή που προτείνεις στο κουτί των 1000 :( ) Οι ερωτήσεις μου,επειδή το ταβάνι μου είναι στα 500 ευρώ, είναι οι εξής: παίρνοντας τον i7 , τη μητρική , το τροφοδοτικό ,και 8 RAM(που θα μου προτείνεις γιατί αυτή που δίνεις είναι 32) αν μπορώ να βάλω για αρχή την γραφικών που έχω και αργότερα να αναβαθμίσω γραφικών - ssd - και ram... ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τόλης

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Τόλη,

Η κάρτα γραφικών δεν παίζει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στο 3D Animation. Δεν είναι όπως στα παιχνίδια, που εκτελείται έτοιμος κώδικας, ουσιαστικά χρειάζεσαι επεξεργαστική ισχύ για να γίνουν οι υπολογισμοί που θα δημιουργήσουν το αντικείμενο.

Σαφώς και μπορείς να πάρεις πρώτα μητρική, επεξεργαστή, τροφοδοτικό και RAM. Παίρνοντας όμως 8GB RAM θα μπορέσεις να αναβαθμίσεις μέχρι τα 16GB, όχι παραπάνω, γιατί αλλιώς είναι πιθανό να έχεις πρόβλημα με το Dual Channel DDR.

Αν έχεις αρκετή RAM, ο SSD δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα την ίδια τη διαδικασία του animation, έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα και τα αντικείμενα είναι ήδη φορτωμένα στη μνήμη. Η μόνη διαφορά που θα κάνει είναι στο να ξεκινούν πιο γρήγορα τα Windows και τα προγράμματα, οπότε θα τον έβαζα χαμηλά σε προτεραιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές αναβαθμίσεις.

aptol ditol απάντησε πριν 10 έτη

ευχαριστώ και για την απάντηση αλλά και για την ταχύτητα αυτής.για τη ram εννοούσα να πάρω 1 8άρα όχι 2 4άρες.Και άλλη μια ερώτηση,θα χρειαστώ μήπως εξτρά ψύξη,ανεμιστηράκι ή κάτι άλλο ? ευχαριστώ και πάλι και πολύ σημαντικό αυτό που μου ανέφερες για τον ssd...είχα την εντυπωση πως ήταν σημαντικός για το 3D !

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αν πάρεις μια 8άρα χάνεις το Dual Channel DDR, και μετά ίσως πάλι να έχεις πρόβλημα να ταιριάξεις μια δεύτερη 8άρα μαζί της για να λειτουργήσουν σε Dual Channel. Έχουν πολλές παραξενιές οι RAM, δυστυχώς.

Πάντως, για ερασιτεχνική χρήση δεν πιστεύω πως 16GB σύνολο θα είναι λίγα. Δεν πρόκειται να φτιάξεις και το νέο Toy Story στον υπολογιστή σου ;-) (που αυτό θα ήθελε εντελώς διαφορετικής τάξης μηχάνημα)

Ξεχωριστή ψύκτρα θα χρειαζόταν μόνο σε περίπτωση που ήθελες να κάνεις overclock ή που θέλεις ένα πιο αθόρυβο σύστημα. Αλλιώς, για αρχή η ψύκτρα που έρχεται με τον επεξεργαστή είναι υπερ-αρκετή.

aptol ditol απάντησε πριν 10 έτη

:( μάλιστα.... αν πάρω π.χ αυτή http://www.e-shop.gr/kingston-kvr16n11k2-16-16gb-2x8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-value-ram-dual-channel-kit-p-PER.550532 αργότερα μπορώ να συμπληρώσω άλλη μια ίδια ? έχει κάτι που πρέπει να προσέχουμε στις μνήμες (για 3D) εκτός βέβαια απο την ταχύτητα (1600) ?
Χίλια ευχαριστώ και πάλι, με κάλυψες στο 100% ! :)
υ.γ Mια πρόταση για τη σελίδα θα μπορούσε να ήταν και το 3D Animation...Σίγουρα είναι τεράστια ενότητα ,απλά το αναφέρω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, εφόσον κάθε κιτ θα είναι στο δικό του κανάλι στη μητρική, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Μην νομίζεις, η συχνότητα δεν είναι και τόσο σημαντική. Δες εδώ.

aptol ditol απάντησε πριν 10 έτη

οπότε μια επώνυμη μνήμη και όλα ο.κ!
σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για την αφιλοκερδή και κατατοπιστικότατη βοήθεια που μου έδωσες, να σαι καλά :)