chris grigoriadis ρώτησε πριν 8 έτη

Άγγελε καλησπέρα..

Διατηρώ ήδη ένα site στο wordpress.com (όχι πάνω από 100 επισκέψεις τήν ημέρα) και μετά από τρία χρόνια εξοικίωσης, σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα μεταφοράς του στο wordpress.org, όχι για λόγους επισκεψιμότητας, αλλά δυνατοτήτων στήν παραμετροποίηση. Ξέρω ότι αυτή η μεταφορά μπορεί να γίνει μέσα από το control panel τού site, αλλά εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και η ερώτηση: επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω εκ τών προτέρων εάν η διαχείριση στο wordpress.org θα με "βολέψει", (απαιτούμενος χρόνος, τεχνικές γνώσεις κλπ) και επειδή επιπλέον το υπάρχον site έχει κατάληξη .com και θέλω να πάω σε .gr, σκέφτομαι να ξεκινήσω τήν όλη διαδικασία από τήν αρχή (το περιεχόμενο από το παλιό site θα το μεταφέρω χειροκίνητα και σταδιακά, δεν είναι πάνω από 70 άρθρα). Συγκεκριμένα λοιπόν:

α) Βρίσκομαι ανάμεσα σε hostgator και tophost - με δεδομένο ότι τα αγγλικά μου δεν είναι και τα καλύτερα (και ότι το site δεν έχει φιλοδοξίες για ...διεθνή καριέρα) θα πρότεινες ελληνική εταιρία web hosting; το ρωτώ γιατί από όσο έχω καταλάβει έχετε εμπειρία συνεργασίας και από τίς δύο εταιρίες.. φυσικά είναι ευπρόσδεκτη και οποιαδήποτε τρίτη πρόταση..

β) Αν για κάποιο λόγο δεν μείνω ευχαριστημένος, είναι εύκολη η διαδικασία σε άλλη εταιρία φιλοξενίας;

γ) Υπάρχει τρόπος η όλη διαδικασία να γίνει δοκιμαστικά; ας πούμε με κάποια πλατφόρμα να εγκαταστήσω το .org, να το παραμετροποιήσω και εάν δώ ότι όλα πάνε καλά, τότε να το προχωρήσω παραπέρα;

δ) Να υποθέσω ότι η καθημερινή διαχείριση γίνεται από το control panel τού wordpress.org (όπως και στο wordpress.com), ενώ το panel τής βάσης δεδομένων (νομίζω plesk;) χρησιμοποιείται περιστασιακά; το ρωτάω για να καταλάβω τον χρόνο που απαιτείται για τήν όλη διαχείριση..

δ) Στο θέμα τής ασφάλειας είμαι εντελώς μόνος μου ή υπάρχουν τρόποι άμυνας(plugins, άλλα προγράμματα), απέναντι σε παραβιάσεις; (όχι ότι θα έχει κανείς όρεξη να χακάρει ένα site με τόσο μικρή επισκεψιμότητα, αλλά καλού κακού..)

Αυτά είναι πού μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν, συγγνώμη για το μακροσκελές τής ανάρτησης και ευχαριστώ θερμά και προκαταβολικά για τίς απαντήσεις..

Χρήστος

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

α) Δεν έχω ακούσει κάποια παράπονα για την tophost και σίγουρα θα την πρότεινα σε σχέση με τις hostgator godaddy κλπ.
https://www.pcsteps.gr/16455-κατοχύρωση-domain-κίνδυνοι/
β) Είναι εφικτή άλλα όχι εύκολη και αρκετά χρονοβόρα
γ)Από την στιγμή που θα έχεις νέο domain name μπορείς να έχεις και τα 2 site ταυτόχρονα, ουσιαστικά θα κάνεις αντιγραφή και όχι μεταφορά. Αν όλα πάνε καλά, διαγράφεις το παλιό. Θα πρέπει φυσικά να έχεις αγοράσει ήδη το νέο domain (.org ή .gr κλπ) και να έχεις νοικιάσει τον νέο server.
δ) Το Plesk ή οποιοδήποτε άλλο διαχειριστικό είναι για να σεττάρεις τα emails σου, να βλέπεις τα files σου να ορίζεις τα backups σου και άλλες πολλές λειτουργίες, μεταξύ αυτών να έχεις πρόσβαση στην βάση δεδομένων μέσω του phpmyadmin.
Συνήθως σπάνια θα χρειαστεί να κάνεις κάτι στο plesk ή στο phpmyadmin.
ε) Αρκεί να έχεις ισχυρό password διαχειριστή και ισχυρό password στην database και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Δες εδώ για την μεταφορά από wordpress.com σε self hosted wordpress
https://move.wordpress.com/

chris grigoriadis απάντησε πριν 8 έτη

Νίκο καλημέρα και πάλι, καλημέρα και στον Άγγελο..

Κατ αρχάς ευχαριστώ πολύ για τίς άμεσες απαντήσεις. Επανέρχομαι σήμερα, πρώτον γιατί νομίζω είναι καλό εκείνοι που διαβάζουν τίς απαντήσεις να ενημερώνονται για τήν επίλυση τών προβλημάτων και δεύτερον για να κάνω μία ερώτηση ακόμη.

Πολύ σύντομα λοιπόν, μετά και από τήν δική σου απάντηση και με βάση το άρθρο τού Άγγελου, προχώρησα στήν αγορά domain και πακέτου φιλοξενίας (δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο) από τήν Tophost - οι πρώτες εντυπώσεις από τήν εξυπηρέτησή τους είναι πολύ καλές. Αμέσως εγκατέστησα το wordpress.org και καθώς οι οδηγίες στο άρθρο ήσαν αναλυτικές δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα. Ταυτόχρονα όλες αυτές τις τρείς ημέρες είδα όλα τα themes σε γνωστά sites, επέλεξα και πλήρωσα ένα από αυτά (το Wishbone) και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος έως τώρα, παρόλο που είμαι αρκετά αρχάριος και οπωσδήποτε απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας για να παραμετροποιήσω το site όπως το θέλω.

Έρχομαι τώρα στήν ερώτηση: Το theme που αγόρασα είναι πολύ καλό και αρκετά παραμετροποιήσιμο, αλλά έχει το γνωστό πια πρόβλημα τών κεφαλαίων ελληνικών με τόνους, γράφω δηλαδή τον τίτλο τού άρθρου σε πεζά και μού τα εμφανίζει κεφαλαία με τόνους. Επικοινώνησα με τον κατασκευαστή τού theme και ο άνθρωπος μού απάντησε μέσα σε είκοσι λεπτά, αλλά το μόνο πού μπορούσε να σκεφθεί ήταν να αλλάξω τα fonts στο θέμα σε κάποια από εκείνα πού η google υποστηρίζει ότι είναι συμβατά με τα ελληνικά. Το έκανα, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Το αστείο μάλιστα είναι ότι σε κάποια από τα έτοιμα θέματα τού wordpress.com τα πεζά γράμματα στους headers αναγνωρίζονταν κανονικά.

Ξέρω ότι φυσικά δεν μπορείτε να έχετε λύσεις για όλα εκείνα πού δεν λύνονται χρόνια τώρα, αλλά μήπως γνωρίζετε κάποια "πατέντα" για να λυθεί το πρόβλημα; κάτι παλιές δημοσιεύσεις στήν κοινότητα τού wordpress θέλουν προγραμματισμό και το κακό είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω ιδέα από κώδικα - εάν κάπου εκεί υπάρχει μία λύση. Το theme πάντως είδα ότι διαθέτει ένα πλαίσιο για εισαγωγή κώδικα..

Ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις πού έως και σήμερα με έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό..

Χρήστος

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Λογικά εκεί που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις κώδικα είναι για css, οπότε γράψε τα παρακάτω:

.posttitle {

text-transform: lowercase;

}

Με αυτό τον τρόπο, θα τα εμφανίζει με κεφαλαία, μόνο όταν γράφεις με κεφαλαία τους τίτλους.