Mr. Fab ρώτησε πριν 6 μήνες

!!εχω μια καρτα γραφικων Gigabyte GeForce GT 1030 2GB και ειχει μια θυρα hdmi που ειναι ηδη συνδεδεμενη .Τορα θελω να βαλω μια δευτερη οθονη για multitask τι πρεπει να κανω!!

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 6 μήνες

Πρώτα να πας στο site του κατασκευαστή και να σιγουρευτείς ότι το συγκεκριμένο μοντέλο όντως υποστηρίζει 2η οθόνη (μη παίρνεις εντελώς τοις μετρητοίς τι γράφουν σε sites όπως το skroutz ή αυτά των πωλητών). Για τη 2η οθόνη πρέπει προφανώς να χρήσιμοποιήσεις μια άλλη έξόδο της κάρτας. Συνήθως αυτές οι κάρτες έχουν επιπλέον μια έξοδο DVI-D και μια D-Sub (την οποία δε συνιστώ, γτ είναι αναλογική). Νεότερες υλοποιήσεις (ακόμα και με το ίδιο chip - GT1030) μπορεί να έχουν 2 HDMI ή 2 DisplayPort ή 1+1 κλπ. Φαντάζομαι θα έχεις μια παλιότερη, γιατί αλλιώς δε θα ρωτούσες. Οπότε η απάντηση είναι, εξαρτάται από το τι εξόδους έχει η κάρτα σου και τι εισόδους οι οθόνες σου. Μπορεί να χρειαστείς κάποιο καινούριο καλώδιο (πχ DVI-D) ή adapter.
 
Αν έχεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά, μπορείς να τα ενεργοποιήσεις από το BIOS (by default απενεργοποιούνται όταν υπάρχει κάρτα γραφικών), αποδεχόμενος όμως ότι χρησιμοποιούν μέρος της RAM του συστήματος. Οπότε συνδέεις τη 2η οθόνη σε κάποια υποδοχή (DP, HDMI, DVI-D, D-Sub) του motherboard.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Καλησπέρα, αρχικά μπορείς να τη συνδέσεις στην κάρτα γραφικών που έχεις ήδη - εάν βέβαια βολεύει η διαθέσιμη θύρα. Διαφορετικά, όπως ανέφεραν και παραπάνω μπορείς να τη συνδέσεις πάνω στο motherboard, αφού ενεργοποιήσεις τα ενσωματωμένα γραφικά από το bios.