Γιωργης Τσεμπερας ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.

Έχω δύο ερωτήσεις σχετικά εύκολες πιστεύω!!

1) Στον Α10 7870K 3.9GHz Apu μπορώ να κάνω Dual grafics με μια R7 250 (πχ VGA GIGABYTE AMD RADEON R7 250 GV-R725OC-2GI 2GB DDR3 PCI-E RETAIL) σωστά??? Αν πάρω μια ίδια κάρτα μπορώ να κάνω 3way crossfire or 4way???

2) Ποια είναι η φθηνότερη καλύτερη (!!) (το είπα πολύ ωραία έτσι??) κάρτα γρφικών που μπορεί να γίνει sli?? Δηλαδή η GTX 730 ή 740 μπορεί να μπει ας πούμε?? (χάθηκαν από την αγορά κι οι GTX 6xxx!!)

6 Απαντήσεις

Γιωργης Τσεμπερας απάντησε πριν 8 έτη

Τι έκανα πάλι!!!! χαχαχαχα λοιπόν επειδή δεν φαίνεται καλά η πρώτη την ξανακάνω!! Στον Α10 7870Κ 3,9GHz μπορώ να κάνω Dual Grafics με μια R7 250 πχ την VGA GIGABYTE AMD RADEON R7 250 GV-R725OC-2GI 2GB DDR3 PCI-E RETAIL σωστά??? Αν πάρω μια ίδια κάρτα μπορώ να κάνω 3way crossfire (2 κάρτες + τον Apu) ή 4way (3 κάρτες + τον Apu)??????

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μπορείς να κάνεις crossfire με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή

Γιωργης Τσεμπερας απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για το sli ξέρουμε???

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Για να συμπληρώσω την απάντηση του Νίκου, η R7 250 με το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών του 7870K θα λειτουργήσουν σε dual graphics, που είναι κάτι σαν Crossfire. Όμως σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο δεν θα λειτουργήσει το να βάλεις δεύτερη και τρίτη R7 250.

Για να κάνεις SLI θα πρέπει να έχεις μητρική κάρτα με συγκεκριμένα chipsets αξίας τουλάχιστον 150 ευρώ. Και καμία από τις φτηνιάρικες κάρτες γραφικών της Nvidia δεν γίνεται SLI, θα ήταν παράλογο.

Γενικά έχεις παρεξηγήσει το SLI και το Crossfire. Δεν είναι λύση για να φορτώσεις τον υπολογιστή με φτηνιάρικες κάρτες γραφικών. Μία μεγαλύτερη κάρτα γραφικών είναι πάντοτε καλύτερη λύση. Το SLI και το Crossfire είναι χρήσιμα μόνο αν δεν σε καλύπτουν οι μεγαλύτερες κάρτες γραφικών που υπάρχουν στην αγορά, και χρειάζεσαι δύο ή περισσότερες από αυτές. Ή αν είχες πάρει μια μεγάλη κάρτα γραφικών πριν 4-5 χρόνια, και μπορείς να βρεις την ίδια σε φθηνή τιμή, αντί να την αντικαταστήσεις.

Γιωργης Τσεμπερας απάντησε πριν 8 έτη

Εντάξει κύριε Άγγελε, μην φωνάζεις!

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες κι απάντησες στο ερώτημά μου.

Κατά δεύτερον ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε!! Δεν θεωρώ 'φτηνιάρικη' (!!) μια κάρτα γραφικών της τάξεως των 100-130 ευρώ.. (που στην τελική θα πάει επί δύο!!) Τέλος να σημειώσουμε ότι επιμελώς απέφυγες να απαντήσεις για το πιο chip είναι το μικρότερο που μπορεί να γίνει sli.. Την άποψη βάλτε μεγαλύτερη κάρτα την λένε όλοι, για αυτό αν πρόσεξες, ρώτησα για την μικρότερη που κυκλοφορεί και μπορεί να συνδυαστεί. Τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ όπως κι αν έχει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

H GTX 950 είναι η μικρότερη κάρτα γραφικών που μπορεί να γίνει SLI. Όμως μια GTX 1060 έχει καλύτερη απόδοση από δύο GTX 950 και φθηνότερη τιμή, ειδικά αν υπολογίσεις τη μητρική και το τροφοδοτικό που χρειάζεται το SLI, είναι λοιπόν άχρηστη αγορά.

Μάλιστα, στη νεότερη γενιά Nvidia, μόνο η 1070 και άνω μπορεί να γίνει επισήμως SLI, στην 1060 χρειάζεται να γίνει πατέντα.