Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕρώτηση για facebook εφαρμογη
Xristos DjArchie ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, είμαι φοιτητής πληροφορικής και εστιάζω στον προγραμματισμό, παράλληλα εργάζομαι part time σε ένα internet cafe. Για πρόγραμμα χρονοχρέωσης έχουμε το cafe pro αν έχεις ακουστά. Έχουμε δημιουργήσει ένα fan page στο facebook και μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα πρόγραμμα και να το ενσωματώσω στο fan page και όταν ο πελάτης πατάει like στο να του βγάζει την επιλογή ότι αν κοινοποιήσει την σελίδα τότε θα του δοθεί ένας κωδικός με τον οποίο θα έρχεται στο μαγαζί και θα παίρνει μια ώρα δωρεάν. Έχεις ακούσει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα που να κάνει πάνω κάτω αυτήν την δουλειά. Μπορώ να γράψω τον κώδικα αλλά θέλω μια αρχή. Εικάζω ότι θα χρειαστεί και μια βάσει δεδομένων που με κάθε κοινοποίηση θα τραβάει και έναν κωδικό και θα τον εμφανίζει στον πελάτη. Στην ουσία ψάχνω ένα autoresponder. Με το like να πηγαίνει στον πελάτη ο κωδικός.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Χρήστο.

Πατώντας απλά Like στη σελίδα είναι αδύνατον να εμφανίζει οτιδήποτε, δεν επιτρέπει τέτοια λειτουργικότητα το facebook - τουλάχιστον προς το παρόν.

Πιθανώς να γίνεται κάτι παρόμοιο με εφαρμογή Facebook. Να πρέπει δηλαδή ο επισκέπτης να εγκαταστήσει την εφαρμογή, η οποία θα διαβάζει το email του.

Δες εδώ ένα κώδικα PHP που μπορεί να αντλήσει το email από τον επισκέπτη που θα βάλει την εφαρμογή.

Ουσιαστικά, πάντως, θα πρέπει όλο αυτό να γίνει εκτός Facebook, σε ξεχωριστή σελίδα.