Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕρώτηση για PowerLine
Savvas Paraskevopoulos ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Αγγελε και καλή εβδομάδα μετα την αγορά ενός καινούργιου υπολογιστή που μου είχες προτείνει και πραγματικά εχω τρελαθεί με το μικρο "τερατακι", πλέον έχω ενα ακόμη πρόβλημα όσον αφορά το ίντερνετ. Στο σπιτι υπάρχουν δύο σταθεροί υπολογιστές οι οποίοι δε διαθέτουν ασύρματη καρτα δικτύου, με αποτέλεσμα να παίζουμε ανοιγοκλεινοντας τα router, ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ είδα για καποιες συσκευές PowerLines, η ερώτησή μου είναι η εξής για να έχω και στους δύο υπολογιστές νετ θα χρειάζομαι δύο τετοιες συσκευές η θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με μια μιας και στον εναν υπολογιστή θα υπάρχει το modem? Σε περίπτωση που χρειαζομαι 2 προτεινε μου ενα οικονομικο powerline η 2 αντίστοιχα! Ευχαριστώ προκαταβολικα και συνέχισε την εξαίρετη δουλειά και βοήθεια που μασ παρέχεις!

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Σάββα

Εφόσον ο ένας υπολογιστής συνδέεται απευθείας στο router, ένα ζεύγος powerline χρειάζεσαι για τον δεύτερο.

Αυτό έχει πάρει καλές κριτικές στη χαμηλή κατηγορία τιμής.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Σε περιπτωση που δεν θελεις να χασεις την πριζα( καλο ειναι να μην βαζουμε τα powerline πανω σε πολυμπριζο γιατι χανουν σε αποδοση)
πρεπει να παρεις ενα passthrough

Εγω εχω το http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010ptkit-av500-powerline-ethernet-adapter-with-ac-passthrough-3-pack-network-kit-p-PER.612706

το λινκ ειναι απο το newsletter που ληγει 14/02/2015 (http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-150121.html ) αλλιως βγαινει πιο ακριβο.

Savvas Paraskevopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!

Και σε περίπτωση που παρω το passthrough θα μπορω να βαλω πανω του 1-2 πολυμπριζα? Για το λογο οτι ηδη εχω ολα τα περιφερειακά του υπολογιστή οπως και τον ιδιο στη συγκεκριμένη μπριζα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιο πρόβλημα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σάββα, ποτέ μην βάζεις δύο πολύπριζα το ένα πάνω στο άλλο, δεν είναι ηλεκτρικά ασφαλές. Καλύτερα να πάρεις ένα μεγαλύτερο πολύπριζο.

Savvas Paraskevopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για την επισήμανση Αγγελε θα το φτιάξω άμεσα μη πάθει τιποτα το τερατακι μου :-P. Οσον αφορά παντος το να βαλω το πολυμπριζο στο passthrough δεν υπάρχει κάποιο θεμα ετσι?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν πιστεύω πως θα έχεις θέμα.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Εξαρταται απο το τι θα συνδεσεις πανω στο πολυπριζο.
Γενικα καλο ειναι να μην υπερφορτωνουμε τα πολυπριζα .
Οσο περισσοτερες συσκευες , τοσο περισσοτερο ρευμα θα τραβαει και φυσικα αυτο θα εχει σαν επακολουθο να ζεσταινεται το πολυπριζο και κατ 'επεκταση το powerline(αφου μεσω αυτου θα περναει ολο το ρευμα).
Η εμπειρια μου απο powerline αλλης εταιρειας(tenda), μου εδειξε οτι οταν ζεσταινεται δεν λειτουργει καλα, κανει διακοπες στη συνδεση.

Savvas Paraskevopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Κοίτα θα έχω πάνω οθονη, υπολογιστή, ηχεια και ρουτερ οποτε δε πιστεύω να το εχω υπερφορτωσει θα δω και απο θερμοκρασία τι γίνεται και ευελπιστώ να ειναι καλα. Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοήθεια!!

Υ.Γ Αγγελε το "πράγμα"που πρότεινες τρεχει σφαιρα!! Του έβαλα και εναν ssd οπότε το μόνο που λείπει ειναι ενα μελλοντικό crossfire :-D

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν θα έχεις πρόβλημα υπερφόρτωσης με τόσο λίγα πράγματα πάνω.