Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕρώτηση για SSD και HDD
DSSXe . ρώτησε πριν 10 έτη

Έχω μια απορία σχετικά με τα προγράμματα και τα παιχνίδια στους δίσκους SSD. Καταρχάς θέλω να χρησιμοποιήσω των SSD (120 GB) σαν βασικό σκληρό δίσκο όπου θα έχω το λειτουργικό μου και τον HDD (1TB) σαν έξτρα αποθυκαευτικό χώρο όμως επειδή για παιχνίδια τα 120GB είναι σχετικά λίγα (το ΝΒΑ 2Κ15 απαιτεί 50gb ελεύθερο χώρο λχ) αναρωτίωμουν αν κάνοντας εγκατάσταση όλα τα παιχνίδια στον HDD υπάρχει τρόπος να τα τρέξεις με το SSD έτσι ώστε να εκμευταλευτείς τις επιδόσεις του SSD αλλά και τον χώρο του HDD. Δλδ να εγκαθιστάς παιχνίδια στον HDD αλλά να τρέχουν με τον SSD και όχι με τον δίσκο που είναι εγκατεστημένα. Γίνεται αυτό η ρώτησα την πατάτα του αιώνα? :P

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Υπάρχει μια μέθοδος caching, την οποία θα δεις αναλυτικά εδώ, αλλά είναι αρκετός μπελάς και προσωπικά θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο.

Έτσι κι αλλιώς, οι επιδόσεις του SSD θα επηρέαζαν μόνο στο πόσο γρήγορα φορτώνει αρχικά το παιχνίδι. Αφού φορτώσει, βρίσκεται στη RAM, οπότε δεν πρόκειται να έχεις περισσότερα frames per second ή να μπορείς να ανεβάσεις περισσότερο τα γραφικά.

Το μόνο που πιθανώς να επηρεαζόταν θα ήταν το Save και Load, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς γίνεται στο φάκελο "Έγγραφα" για τα περισσότερα παιχνίδια, που είναι στον SSD.