Konstantinos Papaggelis ρώτησε πριν 8 έτη

Χαίρετε ! Έχει χαλάσει η μητρική μου και καθώς το σύστημα μου είναι παλιό θα προβώ σε αγορά νέου κομμάτι -κομμάτι υπολογιστή .Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Έχω εγκατεστημένα τα Windows 10 pro σε έναν HDD 2 Tera μέσω δωρεάν αναβάθμισης των Windows 7 ultimate .Στο νέο σύστημα μου θέλω να  έχω ssd 240 GB ως αποθηκευτικό χώρο του λειτουργικού .Γίνεται να περάσω τα  Windows 10 που έχω ήδη από τον  HDD στον ssd στο νέο μου σύστημα ; Αν όχι πρέπει να αγοράσω νέα Windows για το νέο μου σύστημα ; Επίσης αν αγοράσω νέα Windows για τον ssd και συνδέσω στο νέο PC πάντα ,τον παλιό HDD ως δεύτερο σκληρό που έχει και αυτός Windows 10 θα προκύψει     κάποιο μπέρδεμα; Επίσης  πως γίνεται να διαγράψω πλήρως τον HDD  ο οποίος είναι διαιρεμένος σε 2 μέρη σώζοντας βέβαια τα αρχεία που θέλω ; Τέλος και συγνώμη αν σας κούρασα , τα νέα αγορασμένα Windows 10 μπορούν να εγκατασταθούν σε περισσότερους από 1 υπολογιστές ; Ευχαριστώ εκ´ των προτέρων .

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Τα windows 10 έχουν κλειδώσει στο hardware του υπολογιστή που έχεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς νέα από την στιγμή που αλλάζεις μηχάνημα. Καμία έκδοση windows δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε παραπάνω από έναν υπολογιστή.
Μπορείς αφού κάνεις εγκατάσταση στον ssd να συνδέσεις τον παλιό σκληρό, να τραβήξεις τα αρχεία σου και μετά να τον κάνεις ένα format.