Hondakias Crxakias ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα,
Έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη ή τον πύργο                                          Ανοίγω τον υπολογιστή και βγάζει το λογότυπο τις μητρικής μετά μαύρη οθόνη (τι κανώ?)ξεκουμπώνω το HDMI απ'τον υπολογιστή το ξαναβάζω και είν οκ έρχεται η εικόνα.πρίν 1 μήνα έκαψε η τηλεόραση τα LED δεν είχα εικόνα είχα ήχο την έφτιαξα οκ και αυτο νομίζω,υπάρχει περίπτωση αυτές οι μαυρίλες και αλλαγές σε προφύλαξη τις οθόνης να μου δημιουργήσουν κανένα κάψιμο σε LED ή κανένα άλλο πρόβλημα που δεν γνωρίζω όσο αφορά την τηλεόραση?
Για Οθόνη έχω LG 43 Ultra HD 4k TV
Για κάρτα γραφικών έχω Radeon XFX 590 fatboy 8GB
Ram Gskill RipJaws DDR4 3200 8GBx2
Πιστεύω οτι το πρόβλημα μου είναι στο καλώδιο HDMI είναι τις HAMA 4k ULTRA είναι φτηνοδουλειά το ξέρω,γιατί είχα ένα αρχαίο καλώδιο αν και δεν θυμάμαι μάρκα αν και με εκείνο δούλευε άψογα έσπασε τελικα και πήρα το Hama.
Ερώτηση γιατί μου τα κάνει αυτά τελικά?αν αλλαξω καλώδιο τι να προτημίσω?θέλει καμια ρύθμιση η κατι άλλο?
Ευχαριστώ!
 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Καλό είναι να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό καλώδιο, αφούς έχεις τέτοια υποψία. Επίσης, δοκίμασε να εγκαταστήσεις ξανά του drivers γραφικών.

Όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος να σου καεί η οθόνη.

Hondakias Crxakias απάντησε πριν 2 έτη

Ωραία σίγουρα θα βάλω άλλο καλώδιο.
Οι drivers πρέπει να γίνουν απεγκατάσταση πρώτα και μετά ξανά instal?
Ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Όχι απαραίτητα, αλλά καλό είναι να τους κάνεις πρώτα απεγκατάσταση.

Hondakias Crxakias απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα,έκανα απεγκατάσταση με το DDU κλπ κανονικά ολα,
Ανοίγοντας το πισί μετά απο ώρες η ανάλυση οθόνης θα πρέπει να είναι στα 3840x2160(προτείνεται κιόλας)
Μου δίνει max 1920x1200 και δεν ξέρω τι να κάνω να διορθόσω αυτό το σφάλμα και το πρόβλημα τις μαυρισμένης οθόνης δεν λύθηκε ή αν τα έπεξε η γραφικών μου ή οτι φταίει και αν μπορώ να το φτιάξω μόνος.(να προσθέσω οτι έβαλα keylogger ίσως να έχει ιο αν πέζει κάνένα ρόλο αυτό)
Σήμερα μου πέταξε 2 μύνηματα τις κάρτας γραφικών:
1)Έγινε επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων για την τεχνολογία Radeon WattMan  λόγω μη αναμενόμενης αποτυχίας του συστήματος.
2)Η Radeon software έχει ανιχνεύσει οτι στο σύστημά σαας είναι συνδεμένες μια ή περισσότερες οθόνες με υψηλή ανάλυση (DPI).Η ενεργοποίηση 2% θα αυξήσει την ανάλυση σας και θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις (DPI).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλό είναι να αποφεύγεις τέτοια προγράμματα. Για να λύσεις το νέο πρόβλημα λογικά αρκετί να κατεβάσεις ξανά τους drivers γραφικών.

Όσο αφορά τα δύο σφάλματα, το πιο πιθανό είναι να σχετίζονται με τον driver. Δες αν γίνεται το ίδιο με διάφορες εκδόσεις του.