Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕρώτηση περί συμβασιμότητας hardware σε build
Nick Gostone ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας, 
έχω αγοράσει τα ακόλουθα κομμάτια για έναν υπολογιστή.
CPU: Ryzen 2700X
GPU: MSI RTX 2080 Gaming X Trio
RAM: G. Skill Trident Z RGB 32GB Dual
HDD: WD Blue 4TB
SSD: Samsumg 970 EVO 500GB
CPU Cooler: Noctua NH D15 SE-AM4
MB: Asrock X470 Taichi
PSU: Seasonic Focus 750W Platinum
Case: CoolerMaster H500P Mesh

Λόγω ελλιπής εμπειρίας στην συναρμολόγηση αποφάσισα να ζητήσω υπηρεσία συναρμολόγησης αλλα ο τύπος που την έκανε (η ιστοσελίδα του είναι pcsecurity.gr) μου είπε κάποια πράγματα που βρήκα περίεργα. Μου είπε πως δεν μπορούσε να συνδέσει τον δευτέρο ανεμιστήρα του Noctua λέγοντας πως δεν είχε χώρο (ενώ πρέπει να είχε απ'όσο γνωρίζω, το κουτί λέει ότι χωράει ύψος ψύκτρας μέχρι και τα 190cm ενώ ο Noctua απασχολεί 160cm χώρο, και με τον ανεμιστήρα 165cm), μου είπε οτι δεν επέλεξα μια καλή μητρική (?!) και ότι δεν μπορούσε ούτε να συνδέσει τους ανεμιστήρες του κουτιού χωρίς κίνδυνο κάποιας ζημιάς λόγω πάλι κάποιου ελλιπούς χώρου (απ'ό,τι θυμάμαι είπε ότι πάλι έφταιγε η μητρική). Εγώ ήμουν σίγουρος ότι είχα επιλέξει κατάλληλα κομμάτια, όλα έπρεπε να χωρούσαν και βρίσκονταν σε compatibility lists κλπ. Απλά θέλω να ρωτήσω κάποιον που ξέρει πολύ καλύτερα από μένα αν τίποτα απο αυτά βγάζει νόημα, δεν πρέπει να συνδεθούν όλα χώρις κάποιο σοβαρό πρόβλημα εφόσον όλα φαίνονταν να χωράνε απο τα specs; (μάλιστα μου είπε να μην ανυσηχώ, ότι το κουτί έχει είδη μια χαρά airflow και χωρίς την λειτουργία των ανεμιστήρων!). Τελικά, δηλαδή, ενώ επέλεξα το συγκεκριμένο Case και CPU Cooler για άριστη ψύξη και τα δύο δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε...

Με έχει ενοχλήσει σημαντικά αυτό το γεγονός, σκέφτομαι να ζητήσω απο κάποιον άλλον, και μια πιο εμπιστευτή εταιρία να το κοιτάξει γιατί φοβάμαι ότι διάλεξα κάποιον που κάνει ό,τι να'ναι (μου τον συνέστισε μια φίλη μου στην οποία έκανε υποτίθεται μια χαρά συναρμολόγηση).

ΥΣ. Εκτός αυτού, όταν συνέδεσε τον υπολογιστή δεν μπήκε καν στο κόπο να δει αν λειτουργεί, όταν μετά εγώ ήθελα να του βάλω Windows 10 μέσω Flash Drive η οθόνη δεν είχε σήμα (Check Signal Cable error). Δεν μπορούσα να λύσω το πρόβλημα μέσω απλού google και έτσι θα ξαναέρθει να το δει αύριο (η οθόνη λειτουργούσε μια χαρά με laptop άρα έφταιγε ο υπολογιστής που συναρμολόγησε), θα του ξανααναφέρω τα παραπάνω προβλήματα που έχω αλλα τώρα δεν ξέρω καν τι θα γίνει, οι προσδοκίες μου είναι αρκετά χαμηλές.
ΥΣ2. Συγνώμη για το λιγάκι μεγάλο κατεβατό.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, από τις διαστάσεις τόσο του κουτιού όσο και του ανεμιστήρα φαίνεται να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η μητρική είναι συμβατή με τα υποσυστήματα σου, τώρα πρακτικά χωρίς να έχω εικόνα δεν μπορώ να βγάλω άλλα συμπεράσματα..Γενικά το να πάρεις μόνο σου τα κομμάτια χωρίς κάποια να στα συναρμολογήσει το ίδιο το κατάστημα αγορά εγγυμονεί όπως κατάλαβες πολλούς κινδύνους.