Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareερώτηση σχετικά με την λειτουργία του υπολογιστή
george_123 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Μπαίνω στην διαδικασία να κάνω ερώτηση γιατί πραγματικά έχω απελπιστεί με τον H/Υ μου.
Αρχικά, έκανα αναβάθμιση απο windows 8.1χ64 σε windows 10. Με το που ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση λίγες μέρες μετά ξεκίνησαν οι μπλέ οθόνες. Εδώ να διευκρινίσω ότι η εγκατάσταση δεν ήταν καθαρή, αλλα έγινε απο τα 8.1. Απο τότε έχω διαβάσει αρκετά για το ζήτημα αυτό (μπλε οθόνες) μεταξύ άλλων και του δικού σας άρθρου. Έκανα οτι μπορούσα για να το επιλύσω. Έκανα update όλους τους drivers, έλεγξα για προβλήματα, έτρεξα αυτοματοποιημένα προγράμματα μήπως και βρώ το πρόβλημα. Ήταν αρκετά δύσκολο διότι οι μπλέ οθόνες δεν εμφανιζόντουσαν σε συγκεκριμένη διαδικασία του υπολογιστή, π.χ μόνο οτι έπαιζα παιχνίδια ή μετά απο συγκεκριμένο update ή εγκατάσταση προγράμματος ή ακόμα και update των windows 10. Μάλιστα, είχα βάλει και το who crashed μπάς και βοηθήσει ωστόσο κάθε φορά ήταν κ άλλο. Κατά καιρούς εμφανίζεται το ''IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, MEMORY_MANAGEMENT, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED  είναι μερικά απο αυτά. Δεν μπορούσα να βρώ συγκεκριμένη λύση κάνοντας αναζήτηση με τα παραπάνω + τον κωδικό σφάλματος, και έτσι έκανα διαμόρφωση του δίσκου και έπειτα έκανα καθαρή εγκατάσταση των windows 10.

Το πρόβλημα δυστηχώς δεν λύθηκε. Στις 2-3 μέρες πάλι τα ίδια. Μάλιστα δεν είχα προλάβει κάν να βάλω προγράμματα. Έπειτα απο συνεχόμενες μπλέ οθόνες τα windows με οδήγησαν σε αυτόματο έλεγχο. βάζοντας το cd έτρεχα το repair και μου έβγαζε πάντα το ίδιο μύνημα: ο έλεγχος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω C:/windows/system32/srt/logfiles.txt (αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει και μέρες).

Θεώρησα λοιπόν οτι μη μπορώντας να βρώ την λύση, να επιστρέψω με φορμάτ στα windows 8.1 για να δώ αν τελικά πρόκειται για πρόβλημα λειτουργικού και ασυμβαβότητας ή θέμα συσκευής του H/Y. Το πρόβλημα παραμένει και στα windows 8.1. Στην πρώτη μέρα της εγκατάστασης ξεκίνησαν πάλι οι μπλέ οθόνες. Εδώ να διευκρινίσω οτι όλο αυτό τον καιρό έχω αποσυνδέσει (εκτυπωτές κλπ. συσκευες) σε περίπτωση που το πρόβλημα ήταν εκεί. Ένας φίλος μου είπε οτι μάλλον το θέμα το έχει ο σκληρός, (σκόπευα έτσι κ αλλιώς να πάρω έναν καινούριο ssd), έτσι κ πήρα. Στις 2 μέρες που τον έχω βάλει έχοντας περάσει τα windows 8.1 οι μπλέ οθόνες παραμένουν.

Με όλα τα παραπάνω, υπάρχει κάποια γνώμη να μου πείτε για το πρόβλημα αυτό; Που μπορεί να οφείλονται οι μπλε οθόνες μετά απο όλα αυτά που έχω κάνει;

intel i3 5440 3.07GHz
4 RAM DDR 3
Nvidia geforce GTX650 1 GB
motherboard: Foxconn H55MXV series 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Όντως δοκίμασες πολλά και το πάλεψες, άρα λίγα πράγματα έχουν μείνει ακόμα. Ένα dimm των 4GB RAM έχεις; Αν ναι δοκίμασε να του αλλάξεις slot, αν έχεις παραπάνω δοκίμασε τα ξεχωριστά και σε διαφορετικά slots.