Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕρώτηση σχετικά με το άρθρο για το UnlockGo
Nikos Orologas ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας. Διαβάζοντας πρόσφατα το άρθρο σας σχετικά με το λογισμικό UnlockGo της iToolTab, ήθελα να ρωτήσω πως και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί θέμα ασφαλείας;
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα άρθρο σας σχετικά με αυτό. Αν μπορεί να παρακαμφθεί τόσο εύκολα η ασφάλεια τόσο δημοφιλών συσκευών χωρίς καν factory reset, που μέσα έχουν τραπεζικές εφαρμογές, πληρωμές με NFC εφόσον το ξεκλείδωμα οθόνης είναι ανενεργό, προσωπικά αρχεία κλπ, αυτό πρακτικά σημαίνει πως δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να είσαι σίγουρος σε περίπτωση απώλειας της συσκευής σου. Πως και οι κατασκευαστές δεν έχουν βρει τρόπο να σταματήσουν κάτι τέτοιο; Έχετε κάποια άποψη σχετικά;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

4 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα πριν σου απαντήσουν ,το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται στο ξεκλείδωμα της οθόνης που έχεις ορίσει εσύ από πριν είτε με ΡΙΝ , είτε βάζοντας κάποιο μοτίβο.
 
Υπάρχουν εφαρμογές στο google play store που κλειδώνεις τα apps . ;Eτσι δεν παρακάμπτεται το κλείδωμα . Κι υποτίθεται πως έχεις τη συσκευή στα χέρια σου. Αν όμως κλαπεί ,εδώ φροντίζεις από πριν να λάβεις τα μέτρα σου όπως μπορείς να δεις εδώ .
 
Πάντως ,το ξεκλείδωμα οθόνης δε σημαίνει και πρόσβαση στα δεδομένα των εφαρμογών ,όσο για ανάκτηση ακόμα και διαγραμμένων αρχείων ,υπάρχουν ήδη διάφορες εφαρμογές-προγράμματα ανάκτησης.

Nikos Orologas απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα γνωρίζω τα παραπάνω σχετικά με κλείδωμα εφαρμογών κλπ.
Η ερώτηση μου έχει να κάνει καθαρά με αυτό που κάνει το iTools. Το ότι προσφέρει τόσο εύκολα την κατάργηση του κλειδώματος pin ή μοτίβου. Δε ρωτάω τι μπορώ να κάνω εγώ για να προστατέψω τα δεδομένα μου.
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ανοίξει σχεδόν όποια συσκευή πιάσει στα χέρια του. Το ποσοστό αυτών που παίρνουν μέτρα να κλειδώνουν ξεχωριστά τα apps τους είναι απειροελάχιστο.
Αν μπορεί να παραβιαστεί τόσο εύκολα το pin και το μοτίβο, σημαίνει ότι στο 90% των συσκευών μπορεί να αποκτηθεί πρόσβαση. Ακόμα και δακτυλικό αποτύπωμα να έχεις σαν κύρια μέθοδο, πάντα σαν 2η μέθοδο έχεις pin ή μοτίβο. Δε σε αφήνει αλλιώς να έχεις το αποτύπωμα.
Δεδομένου ότι το κλέιδωμα οθόνης της συσκευής θεωρείται από μόνο του αρκετά ασφαλές από πολλές εφαρμογές σαν default επιλογή, δεν είναι ακραίο που απλά ο καθένας μπορεί να ανοίξει ό,τι κινητό απλά με το iTools;
Π.χ. η Alpha Bank που χρησιμοποιώ εγώ, αλλά και πολλές άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, σου δίνουν από default την επιλογή να πληρώνεις με NFC απλά ακουμπώντας το κινητό σου στο pos χωρίς, εφόσον έχεις ξεκλείδωτη την οθόνη. Χωρίς καν να χρειάζεται να ανοίξεις την εφαρμογή της Alpha. Αυτό το κάνουν και άλλες πολλές εταιρίες με τις εφαρμογές τους, που σημαίνει ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι το κλείδωμα του κινητού είναι ασφαλές αρκετά. Και θα έπρεπε να είναι.
Η ερώτηση μου λοιπόν, αν φυσικά έχουν άποψη και τα παιδιά του pcsteps, έχει να κάνει με το πως είναι δυνατόν οι κατασκευαστές να μη μπορούν να κάνουν κάτι γι΄ αυτό;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Νίκο, δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά..δεν έχω δοκιμάσει το λογισμικό οπότε δεν έχω μία ολοκληρωμένη εικόνα..από ότι βλέπω εδώ, ζητάει google verification. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους και να τους ρωτήσεις περισσότερα.