John Papajohn ρώτησε πριν 7 έτη

Eπειδή δεν είμαι γνώστης για να με βοηθήσει πάνω σε κάποιες ρυθμίσεις έδωσα σε κάποιο άγνωστο απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω url στο XAMMP dashboard κλπ .
Το βασικό ερώτημα μου είναι εάν αυτός με κάποιες μετατροπές στο phpmyadmin ή δεν ξέρω εγώ που αλλού θα μπορούσε εν δυνάμει να έχει αποκτήσει πρόσβαση γενικότερα στο pc μου και σε προσωπικούς φακέλους πέρα του φακέλου htdocs του XAMMP
Εάν η απάντηση είναι θετική θα ήθελα να είστε πιο αναλυτική όσο αναφορά το εαν μπορώ να ελέγξω ρυθμίσω κάτι στο να προστατευτώ.
Υ.γ. Ο χρόνος που ήταν on το link που έδωσα και το XAMMP με τις ρυθμίσεις APACHE και MYSQL στο START ήταν περίπου 3 ώρες. Μετά άλλαξα το link που συνδέετε με τους φακέλους του XAMMP.
Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όχι, δεν μπορεί να έχει καμία πρόσβαση στο υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Το remote έγινε μέσω ποιού προγράμματος? γιατί βλεπω να αναφέρεις κάτι για λινκ. Εσυ κατά αυτή την διάρκεια δεν έβλεπες τίποτα στο pc σου από της κινήσεις του οπως πχ βλέπουμε μέσω TeamViewer?? Aν οντως δεν έβλεπες τίποτα, ίσως (υπόθεση κανω) να ανέβασε το pc σου καποιο ύποπτο αρχείο τύπου trojan για να μπορεί να παίρνει τον έλεγχο χωρείς να το γνωρίζεις.