Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕσβησαν αρχεία και ανοιγει αλλα μαυρη οθόνη.
Konstantinos Megas ρώτησε πριν 6 έτη

Για σας .Εχω ενα dell στον οποιο ειχα κανει dual boot. Στην προσπάθεια μου να τον επαναφέρω με ενα προγραμμα πιθανόν να έσβησα καποια αρχεια που χρησιμεύουν στην εκκίνηση του λαπτοπ(windows). Καποιοι μου λένε πως έσβησα ολα τα περιεχόμενα bcd. Το λαπτοπ δινει ρευμα. Ανάβει κανονικα αλλα κανενας ηχος κ μονο μια μαυρη οθόνη. Δεν μπαινει με τιποτα στα βιος. 
Τωρα λετε να είναι σύμπτωση καο την ίδια στιγμη να χαλασε καποιο hardware η όντως είναι αυτο που λεω. Εσβησα αυτα τα αρχεία η κάποιου hardware επαθε ζημια. 
Τι μου προτείνεται; 
Γνωρίζει κανείς; 
15 χωρις λαπτοπ δεν μπορω να δουλέψω .Δανείζομαι απο αλλους αλλα για πόσο .Πληζ παιδια βαλτε τα δυνατά σας να με βοηθήσετε .
Ευχαριστώ πολυ 

23 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε, δοκίμασε να εφαρμόσεις αυτά που προτείνουμε στον παρακάτω οδηγό μας:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Δυστηχώς το λαπτοπ δεν ανοίγει καθόλου. Δοκίμασα με bootable disk I so  αλλα δεν διαβάζει καν το στικάκι. Εχω απογοητευτεί .Παντα κατάφερνα ΜΡ την βοήθεια σας και τον έφτιαχνα. Τωρα δεν μπορω να κάνω τιποτα αφου 3ιναι μονο μια μαυρη οθόνη. 

george turbos απάντησε πριν 6 έτη

δυσκολο να μη μπαινει στο BIOS εστω... μηπως θελει να πατησεις και το πληκτρο FN? η μηπως τα F κουμπια θελουν "ενεργοποιηση" απο αλλο κουμπι? πες ποιο μοντελο ειναι το dell σου

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Για. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω πολυ που μμε βοηθάς νανα λύσω αυτο το θεμα .Εχω το dell inspiron 3521. Εχω δυο USB. Και τα δύο ειναι bootable .Ενα με I so windows και ενα με recovery. Μετα που χρησιμοποίησα το πρόγραμμα  easybcd εκανα επανεκκίνηση και οτο λαπτοπ ανοιγει(δινει ρευμα δλδ ) ακους το DVD να προσπαθεί να δουλέψει. Ανάβει το λαμπάκι του ρεύματος και το hdd λαμπιονι αναβοσβήνει καθε φορα που κανει ηχο το DVD .σαν συγχρονισμένα ηχο. Παρ'όλα αυτα δεν κανει ουτε μπιπ ούτε διαβάζει στικ και περα απο μια μαυρη οθόνη δεν. Κανει τίποτα αλλο. Σε ευχαριστώ πολυ που προσπάθειαπροσπάθειας να με βοηθησεις

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Γδοκιμασα πολλα κουμπιά αλλα τίποτα. Αν εχεις κανα συνδυασμό κουμπιων να ξαναδοκιμασω ,γιατι οχι .

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Στο πρόγραμμα πατησα εκει που λεει back up/repair  και μετα κλικαρα το δεύτερο και πατησα οκ. Στο λεω αυτο γιατι ισως να γνωρίζεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να καταλαβουμε την αιτία .Αν βρούμε την αιτια πιστευω θα βρούμε και την λυση. 
Οταν εψαχνα στο νετ πολλοι την ειχαν πατήσει με αυτό το πρόγραμμα και συγκεκριμένα με τα κουμπιά που πατησα κι εγω. Αλλα αυτοι με ενα στικάκι με τα windows  μεσα το έλυσαν το θεμα. 
Εμενα γιατι μαύρη οθόνη; 
Και δεν ειναι καμμένη η οθόνη. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε, όταν ανοίγεις το laptop εμφανίζει κάτι? π.χ κάποιο logo?

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Τιποτα απολύτως. Η οθόνη δουλεύει παντως. 
Δυκολη κατάσταση μ ετυχε .Θα το καταφέρω αραγε; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εάν δεν φαίνεται κάτι τότε ζόρικα τα πράγματα...Δοκίμασε να αφαιρέσεις τις μνήμες, εάν έχεις παραπάνω από μία, δοκίμασε τες εναλλάξ, σε άλλες θύρες...επίσης αφαίρεσε το σκληρό και δες μήπως τότε κάνει boot το pc. 

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Αδερφέ μου τα εκανα ηδη αυτα .Αυτο που θα κανω ακόμη και αν δεν δουλέψει θα το οαω σε τεχνικό .Ειναι να αρχισω να λύνω τον υπολογιστή κι οπως βγάζω να προσπαθω να τον ανοίγω κιολας. Μηπως γίνει κατι. Είναι πολυ παράξενο που δεν ανοιγει έστω κατι στην οθόνη. Αυτό που θα ψαξω ειναι τα αρχεία -προγράμματος εκκίνησης του λάπτοπ -windows να δω πως λειτουργεί αυτο το κομμάτι και ισως διαβασω κατι που  να με βοηθήσει να κανω έστω μια διάγνωση .Ουτε καν τι έχει δεν ξέρω. Πιστεύω εκει βρίσκεται η λυση. Στα αρχεία (τρόπο εκκίνησης  των λάπτοπ η windows. Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι. Αν εχεις καμια ιδεα η ακουσειςβκατι θα το εκτιμούσα να μουβτο λεγες. 
Να σαι καλα. Σε υπερευχαριστω 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κωνσταντίνε, αφαίρεσε το δίσκο και δοκίμασε με ένα στικάκι με μία διανομή linux να κάνεις boot. Εάν και πάλι δεν σου εμφανίζει κάτι τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα Linux .
Ειχα περασει και τα Ubuntu  .ειχα κανει dual boot. Ευχαριστώ .Θα το δοκιμάσω .Ισως δουλέψει .Θα σας πως τι εγινε μολις το κανω .Ευχαριστώ 

george turbos απάντησε πριν 6 έτη

ο οθονη αναβει εστω και μαυρη? σβησε ολα τα φωτα και δες αν φαινεται στο σκοταδι οτι ανοιξε και απλα δειχνει μαυρο.
να κολλησε το BIOS και να θελει να βγει η μπαταρια απο το Bios της μητρικης? να εφυγε το βυσμα που συνδεει την οθονη με τη μητρικη του λαπτοπ? τι να σε πω τωρα... αφαιρεσε τη μπαταρια και τροφοδοσια και πατα το κουμπι να ανοιξει για μισο λεπτο μηπως και εχει κανενα θεμα στατικου ηλεκτρισμου... και εννοειται δεν εχεις πανω συνδεδεμενο ουτε ποντικι ουτε τιποτα στις θυρες usb/cd & card reader... 

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Μολις σχολασω θα το κοιταξωβκι αυτο. Περιμενω να γυρίσει κι η ξαδέρφη μου απο το χωριό να χρησιμοποιησω το λαπτοπ της να κατεβασω Rufus kai linux I so .
Θα τα δοκιμασω κι αυτα που μου λες. Αυτο με το βιος μου ακούγεται λογικο.θα τα .κανω αυτα που μου ειπες .ευχαριστώ ρε παιδια. Σασ εχω ζαλίσει λιγο το ξέρω. Αλλα ευχαριστώ γενικα για την βοήθεια 

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Ανοιξα σήμερα το λαπτοπ και παρατήρησα η Ραμ εχει σπάσει ενα απο τα σιδεράκια που κουμπώνουν και κανουν επαφη. Λετε να ειναι αυτο ?Εκεινη την μερα η καποια αλλη πριν μερα δεν ειχα ανοιξει το καπτοπ. Πριν μερικους μηνες το ειχα ανοίξει .Δεν ξερωοως να βαλω καο φωτο να δειτε την Ραμ πως ειναι .

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κάτω από το "Γράψε από τη δική σου απάντηση" έχεις ένα εικονίδιο και πατώντας το μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα που θες.
Πολύ πιθανό να φταίει η ram. Δοκίμασε σε άλλη θέση εάν είναι εφικτό να δεις εάν ανοίγει. 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Αν πρέπει να ανεβάσεις φωτό ,για android υπάρχει κι αυτή η εφαρμογή.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imgur.mobile
ΓΙΝΕΤΑΙ όμως κι όπως εδώ στο άρθρο !!
https://www.pcsteps.gr/22944-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-internet/
Σε κάθε περίπτωση ,πρέπει πρώτα να την ανεβάσεις στο ιντερνετ. Μπορείς επίσης να κάνεις "Αντιγραφή" κι "Επικόλληση" εδώ κανονικά ,το λινκ της εικόνας που θα σχηματιστεί.(αυτό θα δώσεις)

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Επειδή ειμαι απο android κατεβάζω τωρα αυτο το λινκ να δω πως θα ανεβασω την φώτο .Ευχαριστώ πολυ

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

http://imgur.com/gallery/OXmEHkK

Να κι η καρτα .Το βρηκα το ανέβασα .Βεβαια δεν ακουω μπιπ οταν βγάζω την καρτα .

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε μου όπως σου είπα και παραπάνω, δοκίμασε να βάλεις τη ram σε άλλη θέση εάν υπάρχει ή εάν το laptop έχει και δεύτερη ram να κρατήσεις μόνο την άλλη για να δούμε εάν θα ανοίξει...πολύ πιθανό όμως να φταίει αυτό..

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Το δοκίμασα κι αυτο με την Ραμ αλλα παλι τα ιδια .Βασικα τωρα δεν κλείνει το λαπτοπ .Πρωτα άναβε μονο ηη λυχνία οτι δι ει ρευμα. Πατουσα παλι το κουμπι και έκλεινε μετα απο μερικα δευτερόλεπτα .Τωρα δεν σβήνει καν αυτο το λαμπάκι .Καπου διαβασα κάποιος το χε ξαναπαθει. 
Δεύτερη Ραμ δεν εχω αλλα αν αυτη που εχω ειναι χαλασμένη και απο κατω που την βαζω παλι το ιδιο δεν ειναι ;
Αυτο που οαρατηρησα ειναι οτι η οθόνη δεν ανάβει κι ειναι μαύρη. Απλα δεν ανάβει καθολου .Βασικα τίποτα δεν ανάβει εκτος απο την λυχνία. Οταν ειχα ενα DVD μεσα στο λαπτοπ ακουγόταν ενας θόρυβος (προσπαθούσε να το διαβάσει. Τωρα που το εβγαλα το δισκάκι το μονο που κανει ειναι το λαμπάκι που ανάβει. Τιποτα αλλο. 
Λυπάμαι πολύ που σας εχω ζαλίσει. Ισως να μν γίνεται δουλειά. Προσωπικα διαβασα στο νετ καποιοι που χρησιμοποίησαν το ιδιο προγραμμα κι εοαθαν τα ιδια. Ενας συγκεκριμένα εχει τα ιδια συμπτώματα με τον δικο μου .Αλλα αυτοι με ενα USB iso windows  το έφτιαξαν. 
Ευχαριστώ πολυ

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κωνσταντίνε για να μην ανοίγει καθόλου ο υπολογιστής τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα στο hardware. Ακόμα και η πιο απλή περίπτωση όπως η ram, από τη στιγμή που δεν έχεις δεύτερη δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση. Συνεπώς θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε ένα τεχνικό.

Konstantinos Megas απάντησε πριν 6 έτη

Μαλλον αυτό θα κανω μόλις πιάσω κάνα έξτρα Φράγκο στα χεριαμου.
Σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμσπου σας ζαλισα.
Ευχαριστώ πολυπολυ