Tasos Giannak ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα...Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Hardware που έχω επιλέξει και να ακούσω και τις δικές σας γνώμες...Θέλω να κάνω ένα γρήγορο και δυνατό PC για χρήση Ίντερνετ αλλά και μερικές φορές για Gaming...Πριν ξεκινήσω να λέω τις επιλογές μου να αναφέρω ότι έχω ήδη στην κατοχή μου τον επεξεργαστή και τον SSD..
Κουτί : Zalman z11 plus HF1  ή  Bitfenix comrade Window
Motherboard : MSI Z170A Krait Gaming
Eπεξεργαστής : Intel Core I5 6600k LGA 1151 3,5 GHz Skylake
SSD : Kingston hyperX Fury 250GB
HDD : Θα βάλω κάτι αργοτερα..
RAM : Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 2133MHz 1 DIMM (Θα έχω πρόβλημα με το 1DΙΜΜακι η θα λειτουργεί κανονικά το PC? Χαζή ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν αυτά) 
Οπτικό μέσο : Κάτι φθηνό.
Ψύκτρα επεξεργαστή : Coolermaster Hyper 212 EVO (Την γνώμη σας γιατί έχω διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε ότι οι Skylake σπάνε από τις βαριές ψύκτρες)
Thermal paste : Arctic cooling MX-4
και τελευταίο αλλά και ποιο σημαντικό 
Τροφοδοτικό : Είμαι ανάμεσα σε πολλά...πείτε μου την καλύτερη από τις παρακάτω επιλογές μέχρι 65 ευρό..
1 Coolermaster elite 600watt
2 Aerocool Xpredator 650watt
3 Corsair vs 650watt ή 550watt
4 Thermaltake TR2 600watt Bronze ή Τhermaltake Berlin 630watt
Ευχαριστώ και συγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση... 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Τάσο,

Αν βάλεις ένα μόνο DIMM, χάνεις το Dual Channel DDR, και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δυσκολευτείς να προσθέσεις RAM σε dual channel. Υπάρχει λόγος που οι RAM πωλούνται σε dual channel kit, για να έχουν εγγυημένη συμβατότητα μεταξύ τους.

Το θέμα με τις ψήκτρες στους Skylake έχει εμφανιστεί σε πολύ περιορισμένα μοντέλα ψύκτρας, και δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος αλλά ολόκληρος ο σχεδιασμός της ψύκτρας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Δεν μου γράφεις τι κάρτα γραφικών σκοπεύεις να πάρεις για να σου προτείνω τροφοδοτικό. Πάντως κανένα από αυτά που αναφέρεις δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Αν θέλεις πραγματικά καλό τροφοδοτικό, πάρε Super Flower, έχει από τους καλύτερους πυκνωτές της αγοράς.

Tasos Giannak απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση.Μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.Έχω αλλάξει ήδη την αρχική απόφαση για 1 DIMMακι χάνοντας έτσι το Dual channel(αρχάριος γαρ).Ωστόσο η κάρτα γραφικών που σκέφτομαι να βάλω είναι είτε η MSI Radeon R9 380 ή την MSI GeForce GTX 960 με ελαφρά προτίμηση στη 2η. Οπότε τώρα μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις ένα καλό τροφοδοτικό; Θα ήθελα πολύ ένα Super Flower αλλά είναι λίγο αλμυρά στην τιμή τους και δεν ξέρω πόσα Watt θα χρειαστώ(η μάλλον ξέρω λόγω Extreme Outer Vision απλά εμπιστεύομαι πολύ την δική σου εμπειρία)..Οπότε πες μου την γνώμη σου για τροφοδοτικό και ίσως κάνω μια υπέρβαση στο budget γιατί πιστεύω ότι η επιλογή σου σε watt και μάρκα θα με βγάλουν κερδισμένο...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Η R9 380 βγαίνει σταθερά μπροστά στα bencmark, και η AMD έχει προς το παρόν καλύτερες επιδόσεις στο directX 12, οπότε είναι καλύτερη επιλογή από κάθε άποψη.

Τα 550w θα είναι αρκετά, και δεν θα βρεις φθηνότερο τροφοδοτικό 80plus Gold ή ακόμα και 80plus bronze. Τα Super Flower είναι τα οικονομικότερα υψηλής ποιότητας τροφοδοτικά σε αυτή την κατηγορία. Είναι ακριβά μόνο αν τα συγκρίνεις με no-name και τροφοδοτικά χωρίς καμία πιστοποίηση, που σε καμία περίπτωση δεν τα συνιστώ.

Tasos Giannak απάντησε πριν 8 έτη

Ωραια...Εχω βρει 2 πολυ καλα τροφοδοτικα σε αρκετα καλη τιμη...Το EVGA 600B bronze στα 73 ευρο και το Super Flower FX 650 στα 75 ευρο...Ευχαριστω πολυ και παλι...