Ηλέκτρα Κατραμ\' ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπερα σας,
εχω μια απορία σχετικά με το ποια ειναι τελικά η καλύτερη τακτική για να κρατάει το περισσότερο δυνατό η μπαταρία του laptop. Εχω ακουσει δυο απόψεις.
Η μια ειναι οτι οταν ο υπολογιστης χρησιμοποιειται και ειναι συνδεδεμενος στο ρευμα να μην εχει και την μπαταρια πανω γιατι εκεινη ουσιαστικα φορτιζει συνεχεια και αυτο εχει αποτελεσμα να μειωνεται η αποδοση της οταν το laptop αντλει ενεργεια μονο απο την μπαταρια.
Η αλλη αποψη ειναι οτι οι νεοι υπολογιστες εχουν κυκλωμα τετοιο ωστε οταν η μπαταρια ειναι φορτισμενη 100% να παρακαμπτεται και να μην φορτιζει ξανα και ξανα, οποτε να εχουμε παντα την μπαταρια στον υπολογιστη για να μη υπαρξει μπλοκαρισμα σε περιπτωση που κοπει το ρευμα.
Τελικα ποιο ειναι το σωστο?

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ισχύουν και τα 2. Σε παλιότερα laptops το προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείς την μπαταρία όταν την χρειάζεσαι και να μην είναι συνέχεια επάνω.
Σε νεότερα μοντέλα εμποδίζεται η υπερφόρτωση της μπαταρίας, συνεπώς δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις. Δεν γνωρίζω ποια μοντέλα ή/και κατασκευαστές έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, συνήθως θα αναφέρεται στα χαρακτηριστικά τους.