Giannis Mplogas ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα παιδιά, ψάχνω για να αγοράσω υπολογιστή και θέλω μια γνώμη να παώ σε z590 ή z490 chipset ;
Οι μητρικές που βλέπω είναι :
         Asus ROG Strix Z590-E 
         Asus ROG Strix Z490-E
Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση για μητρικές από άλλους κατασκευαστές πείτε μου.
Για επεξεργαστή έχω διαλέξει : intel i5 10600Κ
Για τα υπόλοιπα κομμάτια δεν έχω απορίες 
Υ.Γ: Διαλέγω intel  γιατί οι τιμές στις κάρτες γραφικών την δεδομένη χρονική στιγμή είναι στα ύψη και προς το παρόν δεν θα βάλω κάρτα γραφηκων αλλά σκοπεύω να βάλω στο μέλλον, επίσης σαν επεξεργαστές έχουν καλύτερες επιδόσεις από ryzen 5 3400g και γενικά όποιον άλλον amd με ενσωματωμένα γραφικά και καλύτερες τιμές. Αν έχετε άλλη γνώμη και κάποια πρόταση για σύνθεση με amd επεξεργαστή ram και μητρική (τροφοδοτικό και τα υπόλοιπα τα έχω ήδη) μέχρι 650-700€ πείτε μου. 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιάννη, δεν βλέπω το λόγο να επιλέξεις τόσο ακριβές μητρικές...εμείς σε αντίστοιχη σύνθεση με αυτό τον επεξεργαστή προτείνουμε αυτή τη μητρική.. Πάντως μεταξύ αυτών των δύο που αναφέρεις θα επέλεγα την Asus ROG Strix Z590-E, για καλύτερη συμβατότητα σε μελλοντικές αναβαθμίσεις...αλλά και πάλι βλέπω μία τέτοια αγορά αδικαιολόγητη..

Giannis Mplogas απάντησε πριν 3 έτη

Έχεις δίκιο όντως σκεφτόμουν λίγο σαν ηλίθιος τώρα μόλις ξανά είδα το βιντεακι που έχετε ανεβάσει για την αγορά μητρικής και μπορώ να πω ότι θα έδινα πολλά χρήματα για δυνατότητες που δεν θα αξιοποιήσω και ότι με είχα τυφλωθεί από μάρκετινγκ του στιλ τεράστιες αποδόσεις σε vrm με 800,900 ακόμα και 1000+ ampere διαθέσιμα για τον επεξεργαστή τα οποία δεν θα μου χρειαστούν.
Με λιγότερα χρήματα στην μητρική θα μπορέσω να πάω και σε i7 10700k που στην τελική με καλύτερο επεξεργαστή δεν θα χρειαστεί να αναβαθμίσω για περισσότερο καιρό οπότε η msi z490 gaming edge wifi που αναφέρετε και στο βίντεο μου φάνηκε καλή επιλογή καθώς και θέλω να πάω σε z490.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ακριβώς..