Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΗχογράφηση σε Powerpoint
christina_konstantakopoulou ρώτησε πριν 10 έτη

Γεια σας. Θέλω να βάλω ήχο σε μία παρουσίαση powerpoint. Συνέδεσα μικρόφωνο αλλά εκτός της φωνής μου ακούγεται βούισμα απο πίσω. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση του μικροφώνου μέσα από τον υπολογιστή? έχω windows 7 και powerpoint του 2010. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Γεια σου. Ίσως να ελέγξεις τις ρυθμίσεις ήχου από τον πίνακα ελέγχου. Στις συσκευές εγγραφής θα βρεις το μικρόφωνο σου και από εκεί θα πρέπει να το "πειράξεις" εως ότου έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διαφορετικά θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση αγοράς νέου μικροφώνου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Χριστίνα, επίσης καλό είναι να ελέγξεις αν έχει πρόβλημα το βύσμα. Δοκίμασε να το κουνήσεις λίγο, να δεις αν αλλάζει το βούισμα. Αν όντως ισχύει αυτό, είτε έχει πρόβλημα το καλώδιο του μικροφώνου είτε η κάρτα ήχου στον υπολογιστή.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στον πίνακα ελέγχου->Ρυθμίσεις ήχου, πήγαινε στην καρτέλα ηχογράφιση, επέλεξε το μικρόφωνό σου και κάνε κλικ στο κουμπί "ιδιότητες" κάτω δεξιά.

Σε μία από τις καρτέλες (level ονομάζεται στα αγγλικά windows) θα βρεις τη ρύθμιση microphone boost, με μια αριθμητική τιμή σε db. Δοκίμασε να τη χαμηλώσεις, για να μειώσεις την ενίσχυση του μικροφώνου που μπορεί να δημιουργήσει θόρυβο.

Αν έχεις τη δυνατότητα, πάντως, δοκίμασε το μικρόφωνο και σε έναν άλλο υπολογιστή, να βεβαιωθείς 100% πως δεν φταίει αυτό.