sakis asteris ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο μεγάλη είναι ή διάφορα επιδόσεων στις cpu ανά τα έτη, αν η παλιότερες cpu (από intel i3,i5,i7 και amd Ryzen 3,5,7 δεύτερης γενιάς και νεώτερες ) υποστηρίζουν κάρτες γραφικών μεγάλων επιδόσεων, γρήγορο multitasking ανάμεσα στις εφαρμογές, αν μπορούν να τρέξουν απαιτητικά games (π.χ god of war, Forza horizon, demon souls...)και τελευταίο (δεν γνωρίζω αν έχει σχέση με την cpu) αν υποστηρίζουν πολλές συνδεδεμένες συσκευές μέσω usb, Bluetooth, wi-fi.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

4 Απαντήσεις

sakis asteris απάντησε πριν 2 έτη

Με συγχωρείτε ξέχασα να αναφέρω πως σχετικά με την κάθε ερώτηση από τίς κάρτες γραφικών και μετά το pc θα έχει και τό αντίστοιχο hardware δηλαδή στην ερώτηση με τίς κάρτες γραφικών το υπόλοιπο hardware θα είναι δυνατό με χαρακτηριστικά π.χ intel i7 2600,16 gb ram ddr3 2300gh, nvme 540gb και πολύ καλή ψύξη
Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Σάκη

Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική για να απαντήσουμε. Πρέπει να μας αναφέρεις συγκεκριμένους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών για να δώσουμε μια απάντηση.

Όσο αφορά την δεύτερη ερώτηση, είναι θέμα της μητρικής πόσες θύρες USB προσφέρει και αν υποστηρίζει bluetooth και wifi.

sakis asteris απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση, θα κάνω λίγο διαφορετική ερώτηση αλλά Πίο σαφές. Ας πούμε ότι έχω ένα pc με Intel core i7 2600 ,8 gb ram ddr3 1333 mhz, stock cooling και ενσωματωμένα γραφικά όμως χρειάζομαι παραπάνω δύναμη επιδόσεων γιατί παίζω μεγάλους τίτλους παιχνιδιών όπως God of war, demon souls, Forza horizon και άλλα παρόμοια, γιατί κάνω επεξεργασία βίντεο, multitasking ανάμεσα στις εφαρμογές και άλλες βαριές διεργασίες που με κάνουν να χρειάζομαι άμεσα κάτι δυνατό . Έχω να διαθέσω 400€ για  αναβάθμιση του συστήματος προσθέτοντας τα εξής 16gb ram ddr3 2400, geforce gtx 1050ti 4gb gddr5,500gb nvme,nzxt water cooler και corsair power supply .Η πρώτη ερώτηση είναι αν αυτή η αναβάθμιση θα με εξυπηρέτηση για τώρα και για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια ?, αν στο μέλλον θέλω να κάνω αναβάθμιση την gpu σε π.χ rtx 2060 , ο επεξεργαστής θα λειτουργεί σωστά με την κάρτα γραφικών ή θα έχω θέμα και θα μου βγάζει black screen ?,αν του προσθέσω μέσω των pci slots 6 usb 3.0,5 type c ,2 nvme slots και με κάποιο τρόπο σε όλες τις θύρες του Η/Υ είναι συνδεδεμένες με κάποια συσκευή ,θα έχω μειωμένη απόδοση?
Ελπίζω να έκανα Πίο κατανοητό αυτό που ήθελα να ρωτήσω, ευχαριστώ για τον χρόνο σας 
 
 
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν ο επεξεργαστής δεν σε καλύπτει τώρα στις εφαρμογές που τρέχεις, δεν θα σε καλύψει ούτε μετά. Διαφορά θα δεις μόνο αν είχες θέμα λόγο χαμηλής μνήμης.
Στα παιχνίδια θα δεις προφανώς διαφορά, αλλα πάλι μιλάμε για ένα σύστημα για μέτριο gaming. Θα παίζεις τα παιχνίδια, απλά μην περιμένεις υψηλά FPS με max γραφικά. 
Ο υπολογιστής θα λειτουργήσει κανονικά με την 2060, απλά θα αρχίσεις να έχεις bottleneck. Καλό είναι τότε να αλλάξεις και επεξεργαστή.