Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΗ εκκίνηση αυτού του προγράμματος δεν ήταν δυνατή, επειδή το στοιχείο dblite.dll λείπει από τον υπολογιστή σας
nfotis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σας,
κάποιος γνωστός μου έδωσε ένα laptop το οποίο αρχικά είχε γνήσια Windows 8.1. Το αναβάθμισε μόνος του σε Windows 10 αλλά επειδή είχε διάφορα προβλήματα μου ζήτησε να το επαναφέρω στο 8.1. H επαναφορά έγινε κανονικά χωρίς αναφορές για προβλήματα. Εμφανίζεται όμως ένα μήνυμα λάθους όταν στο εικονίδιο "Ο υπολογιστής μου" με δεξί κλικ επιλέγω "ιδιότητες". Το μήνυμα είναι το εξής:
control.exe - Σφάλμα μυνήματος
Η εκκίνηση αυτού του προγράμματος δεν ήταν δυνατή, επειδή το στοιχείο dblite.dll λείπει από τον υπολογιστή σας. Η επανάληψη εγκατάστασης της εφαρμογής ίσως διορθώσει το πρόβλημα.
Βρήκα σ' αυτή τη διεύθυνση
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-security/how-to-remove-dll-error-message/8cb5c6af-9a50-4ec5-88ea-ea292b86c329?auth=1
κάποιες οδηγίες για το πως να αφαιρέσω το μήνυμα αυτό αλλά τίποτε. Με το CCleaner διόρθωσα το registry αλλά και πάλι τίποτε.
Εχει κάποιος καμμιά ιδέα για να βοηθήσει??

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε από την γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή τις εντολές
regsvr32 /u dblite.dll
regsvr32 /i dbilte.dll

nfotis απάντησε πριν 9 έτη

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Η εντολή αυτή ισχύει και για 64-bit σύστημα?

nfotis απάντησε πριν 9 έτη

Τελικά η λύση ήταν πιο προφανής από ότι φαινόταν αρχικά. Αυτό που έκανα ήταν το εξής:
Εψαξα μέσα στο registry το όνομα dblite.dll. Στα σημεία που το εντόπισε είχε να κάνει με το Kaspersky Antivirus. Οπότε από το site της Kaspersky κατέβασα το  kavremover.zip, ένα εργαλείο που βοηθάει στο να κάνει απεγκατάσταση της εφαρμογής και να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα της εφαρμογής από την επαναφορά των Windows από 10 σε 8.1. Στη συνέχεια εγκατέστησα ξανά το Kaspersky το ενεργοποίησα και όλα λειτουργούν άψογα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση