Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΗ οθόνη δεν είναι συμβατή με την ανάλυση και το ρυθμό ανανέωσης του UEFI (Dell SE2717H, Gigabyte B550 Aorus Elite AX v2)
Π Δ ρώτησε πριν 5 μήνες

Καλή σας ημέρα και πολλές ευχαριστίες για τη βοήθειά σας σε όσα σας έχω ρωτήσει!
Θα ήθελα και πάλι τα φώτα σας. Αφού ετοίμασα τον υπολογιστή (βλ. (https://questions.pcsteps.gr/questions/pc-build-185/ *), τον συνέδεσα με την οθόνη μου (DELL SE2717H 27'' LED FULL HD BLACK), αλλά αυτή δεν αναγνωρίζει την ανάλυση και το ρυθμό ανανέωσης του UEFI. Για να κάνω εγκατάσταση του λειτουργικού, συνέδεσα τον υπολογιστή με την τηλεόραση. Αφού εγκατέστησα τα Windows 11, η οθόνη δε δείχνει τα αρχικά (λογότυπο, πλήκτρο για πρόσβαση στο UEFI, κλπ), αλλά κατευθείαν όταν "φορτώνει" το λειτουργικό.
Πώς μπορώ να ρυθμίσω το UEFI, ώστε να μη χρειάζεται να τον συνδέω με άλλη οθόνη/την τηλεόραση, όποτε θέλω να κάνω ρυθμίσεις στο UEFI;
Αν κάνω αλλαγές, θα πρέπει να ξαναρυθμίσω ανάλυση/ρυθμό ανανέωσης για τα Windows;
Αν πάρω άλλη οθόνη, θα έχω πάλι, λέτε, θέμα με το UEFI (επί τη ευκαιρία, τι προτείνετε για κάποια φθηνή 32 ιντσών, να δείχνει καλά και από μακριά, ως 300 ευρώ, κατά προτίμηση IPS, zero pixel guarantee);
Ευχαριστώ πολύ!
* Δίσκο τελικά πήρα τον Samsung 970Evo Plus SSD 1tb m.2 NVMe, και κουτί το Case Cooler Master Masterbox 520 (λόγω έλλειψης αυτών που ήθελα αρχικά). Πολύ ωραία και τα δικά σας build!
Το σύστημά μου είναι:
Gigabyte b550 Aorus Elite AX v2
Samsung 970Evo Plus SSD 1tb m.2 NVMe
AMD Ryzen 5 5600G 3,9 GHZ με ψύκτρα
Seasonic Focus Plus 850 W full modular
BeQuiet Pure Rock Slim 2
RAM G.Skill Ripjaws 16BG DDR4 3200MHz
Case Cooler Master Masterbox 520
Windows 11 pro

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα, με τι καλώδιο έχεις συνδέσει την οθόνη με το PC? Μία καλή επιλογή στις 32'' είναι αυτή της LG, αλλά το panel είναι VA. IPS panel είναι συνήθως ακριβότερα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Π Δ απάντησε πριν 5 μήνες

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Έχω συνδέσει την οθόνη με τον υπολογιστή με hdmi καλώδιο. Η οθόνη έχει θύρες vga και  hdmi. Δεν έχω θύρα vga στη μητρική ούτε αντάπτορα από vga σε display port, οπότε το hdmi είναι μονοδρομος.
Ενδιαφέρουσα η LG οθόνη που προτείνετε, ιδίως για την ανάλυση και Zero Pixel εγγύηση.
Μπορώ να ρωτήσω και την άποψή σας για την AOC CQ32G2SE VA Curved Gaming Monitor 31.5" 2560x1440 QHD 165Hz 4ms (https://www.bestprice.gr/item/2156407444/aoc-cq32g2se-va-curved-gaming-monitor-315-2560x1440-qhd-165hz-4ms.html);

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Και η οθόνη που αναφέρεις είναι εξαιρετική, ιδανικά εάν σε ενδιαφέρει να είναι curved, αλλά έχε υπόψιν σου ότι δεν είναι 4Κ. Πάντως από ότι βλέπω και άλλοι έχουν θέμα με τη συγκεκριμένη οθόνη και το BIOS..προφανώς υπάρχει ασυμβατότητα. Ίσως με VGA σύνδεση να έμπαινε κανονικά..Επίσης δεν θα είσαι σίγουρος εάν και με τη νέα οθόνη δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. 

Π Δ απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όπως και να'χει, η τωρινή οθόνη δεν εξυπηρετεί πλήρως, οπότε μάλλον θα πρέπει να την αντικαταστήσω όταν μπορέσω, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρο ότι θα εμφανίζονται τα του BIOS με την καινούργια.