Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΗ τηλεόραση μου δεν βλέπει τον εξωτερικό δίσκο.
Margarita Tsifoutidou ρώτησε πριν 6 έτη

Η τηλεόρασή μου ( samsung ue40b8000xw) βλέπει το φλασάκι 4gb και έναν εξωτερικό παλιότερο 500gb που έχουν σύστημα αρχείων Fat32. Δεν βλέπει νεότερους εξωτερικούς δίσκους που έχουν σύστημα αρχείων NTFS.  Επειδή δεν έχω και πολλές γνώσεις με τους υπολογιστες, υποθέτω οτι αυτά που σας γράφω είναι που παίζουν ρόλο για το πρόβλημά μου. Θα ήθελα να με βοηθήσετε και να με πληροφορήσετε αν υπάρχει τρόπος και ποιός για να κάνω τους νεότερους δίσκους να τους βλέπει η τηλεόραση μου. Ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα να υποβάλλω το ερώτημά μου.

5 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μαργαρίτα. Θέλεις τους δίσκους να τους χρησιμοποιείς και στον υπολογιστή, ή μόνο στην τηλεόραση;
Μπορείς να τους διαμορφώσεις από NTFS σε FAT32, αλλά θα χαθούν όλα τα δεδομένα που έχουν μέσα.
Σύνδεσε απλά τους δίσκους σε έναν υπολογιστή, κάνε δεξί κλικ πάνω σε κάποιον > Διαμόρφωση... > και στο Σύστημα αρχείων βάλε FAT32.

Margarita Tsifoutidou απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Στην διαμόρφωση> σύστημα αρχείων εμφανίζει επιλογές μόνο NTFS και exFAT . Δεν εμφανίζει επιλογή FAT32. Άρα  απλά δεν υπάρχει δυνατότητα να τον βλέπει η τηλεόραση;  ΄Οπότε δεν το ψάχνω και παραπάνω;

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Μήπως μπορείς να το κάνεις ανοίγοντας τη Γραμμή Εντολών και πληκτρολογώντας
format /FS:FAT32 X:   Όπου το Χ θα το αντικαταστήσεις με το γράμμα που έχει ο εξωτερικός δίσκος. 
Αλλιώς, θα πρέπει να δοκιμάσεις με κάποιο από αυτά τα προγράμματα εδώ https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/formatting-external-hard-drive-to-fat-32/
Αν οι free εκδόσεις δε κάνουν δουλειά και θελήσεις να αγοράσεις το πρόγραμμα ,δες αυτό εδώ.(απλά δε ξέρω αν με τη free έκδοση μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θες)
https://www.pcsteps.gr/245310-διαχείριση-δίσκων-aomei-partition-assistant
Προσοχή όμως. Καμιά φορά με τα δωρεάν προγράμματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης αν δε προσέξεις ,μπορεί να εγκαταστήσεις άθελά σου και κάποια άλλα ανεπιθύμητα. Να διαβάζεις προσεχτικά πριν πατήσεις "Επόμενο". Υπάρχει το Unchecky για σιγουριά ,μα αν το εγκαταστήσεις, δε μπορείς να το απεγκαταστήσεις. Αν σε ενδιαφέρει,δες εδώ.
https://www.pcsteps.gr/65556-ασφαλής-εγκατάσταση-unchecky

Margarita Tsifoutidou απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μπήκα στην γραμμή εντολών και άρχισε να κάνει format για FAT32 πολύ αργά. Μετά από αρκετή ώρα 'εβγαλε μήνυμα οτι ο δίσκος είναι πολύ μεγάλος για να το κάνει. Όπότε κρατάω την διαδικασία αυτήν για άλλους δίσκους που μπορεί να το κάνουν.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Οπότε μένει να δοκιμάσεις με κάποιο πρόγραμμα από αυτά που έδωσα.
Διαφορετικά ,δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο.