Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΗ Asrock B550m Steel Legend Motherboard Micro ATX  θα είναι κομπλέ με έναν ryzen7 5700G ? Γτ λέει στα χαρακτηριστικά υποστηριζόμενη γενιά Zen.!!  
Νίκος Ανδρονίκου ρώτησε πριν 2 έτη

Η Asrock B550m Steel Legend Motherboard Micro ATX  θα είναι κομπλέ με έναν ryzen7 5700G ? Γτ λέει στα χαρακτηριστικά υποστηριζόμενη γενιά Zen.!!  

5 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Πολλές φορές οι πληροφορίες που δίνονται στα e-shop ή στο skroutz δεν είναι απόλυτα ακριβείς ή πλήρεις. Καλύτερα να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Πιθανόν να χρειάζεται bios upgrade, αν έχει ακόμα κάποιο παλιό.
Υπόψιν ο 5700G έχει λιγότερη cache σε σχέση με τον 5700X και PCIe3.0, αντί για PCIe4.0, οπότε αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις αργότερα κάρτα οθόνης με PCIe4.0 δε θα κάνει πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά τα ενσωματωμένα γραφικά το PCIe3.0 έχει πολύ λιγότερη σημασία.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Νίκο, από ότι βλέπω εδώ τον υποστηρίζει κανονικά.

Νίκος Ανδρονίκου απάντησε πριν 2 έτη

Ok ευχαριστώ πολύ παιδιά..!!! Και κάτι ακόμα αυτό το upgrade τ κατεβάζεις ? Εγώ δεν έχω ιδέα να φτιάχνω PC π θα μπορέσω να βρω κάποιον να με τ στήσει?? 
Κουτί c.master τροφοδοτικό τ ίδιο 750 μητρική αυτή που ανέφερα τώρα επεξεργαστή τ παιδιού Μ είπε τν 5700Χ υδρόψυξη c.master 360  ραμ g.skill στα 4400 2x16 αυτά γενικά τ κουτί το θέλω όλο άσπρο.! Κάρτα γραφικών δεν εχω λευτα μπορεί να βρω καμία ότι νάνε άμα είναι να βάλω τον 5700X.. τ θέμα είναι δεν ξέρω άμα ταιριάζουν καλά στα λόγια αλλά στην πράξη δεν έχω ιδέα. !

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Το BIOS (ή UEFI) είναι ένα βασικό software του motherboard το οποίο αναλαμβάνει τον συντονισμό και την επικοινωνία των υποσυστημάτων.  Πολλές φορές χρειάζεται να φορτωθεί μια νεότερη έκδοση, ανάλογα με τον επεξεργαστή ή άλλα χαρακτηριστικά. Στο link που σου έστειλα, στη λίστα των επεξεργαστών, δίπλα σε κάθε μοντέλο επεξεργαστή υπάρχει και η έκδοση του BIOS με την οποία έχει επιβεβαιωθεί ότι λειτουργεί. Στο τέλος της λίστας υπάρχει και ένα link στα BIOS downloads.
Το BIOS μπορεί να γίνει update φορτώνοντάς το σε ένα στικάκι και boot-άροντας από εκεί. Οδηγίες εδώ και εδώ. Σε πολλά motherboards πρέπει πρώτα να υπάρχει εγκατεστημένος ένας επεξεργαστής ο οποίος λειτουργεί με το υπάρχον BIOS, για να μπορεί να γίνει το update. Να πούμε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη εργασία, και αν δε γίνει σωστά ή διακοπεί, το motherboard μπορεί να μην λειτουργήσει ποτέ πια! Μάλιστα δε βλέπω στα specs του συγκεκριμένου motherboard να υποστηρίζει Dual BIOS (χρήση του 2ου, αν το update αποτύχει), οπότε είναι αρκετά επικίνδυνο. Το καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις να σου το κάνουν στο κατάστημα αγοράς ή από κάποιον τεχνικό, αν δεν είσαι βέβαιος, οπότε αναλαμβάνουν και την ευθύνη.
Όσον αφορά τα components σου, το motherboard το έχεις? Αλλιώς υπάρχουν ίσως καλύτερες εναλλακτικές από Gigabyte ή Asus. Ακόμα, η μονάδα διαχείρισης μνήμης των συγκεκριμένων επεξεργαστών υποστηρίζει (κανονικά) 3200MHz, τα 4400 θα ήταν ένα αρκετά extreme overclocking, το οποίο δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει. Επίσης νομίζω θα έπρεπε να ξανακοιτάξεις και το ζήτημα της υδρόψυξης. Δε νομίζω να χρειάζεται, για επεξεργστές 65W όπως αυτοί, ιδιαίτερα αν όπως λες δεν έχεις χρήματα για κάρτα γραφικών. Μάλιστα, η αρχική ψύκτρα (αν έχει) αρκεί, αν δεν κάνεις κάποιο overclocking ή δε λειτουργεί συνεχώς στο 100%.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Νίκο, από τη στιγμή που έχεις αμφιβολίες γιατί δεν αγοράζεις μία έτοιμη custom σύνθεση? Αυτή η σύνθεση είναι μία πολύ καλή επιλογή.