Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΗ cpu δουλευει στο 100% συνεχώς!
GeorgeCh ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!
Η ερώτηση αφορά ένα laptop Compaq 610, με έναν celeron 560 στα 2.3 GHz και 3 Gb μνήμης. Λειτουργικό win7 home premium 64-bit  (επίσημο cd 30 days trial).
Το πρόβλημα παρουσιαζόταν στα Vista, με πολλές προσπάθειες δεν έγινε τίποτα. Στο τέλος έκανα format και το πρώτο πρόγραμμα που μπήκε ήταν το Core Temp και δευτερο το ProcessExplorer. Edit: πριν από αυτά ο Chrome.
Λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα μετά το boot, σε idle κατασταση, εντελώς ξαφνικά η cpu usage εκτινάσσεται στο 100% και μένει εκεί για ώρα. Κάποιες φορές κατεβαίνει ( για λίγο και ξανανεβαίνει),  κάποιες άλλες πάλι μένει εκεί. Άλλες φορές πάλι ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό, από το 100 στο 5 και ξανά από την αρχή!
Η θερμοκρασία ανέβαινε στους 80 βαθμούς. Το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά (εννοώ στην αρχή χαμηλές στροφές, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία ανεβαίνουν και αυτές, στο τέρμα δεν σταματά.. 
Άνοιξα το μηχάνημα, το καθάρισα, άλλαξα πάστα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κατεβάσω την θερμοκρασία (με την  cpu στο 100%) στους 61-62. Τουλάχιστο γλυτώνουμε το ψήσιμο!
Ο task manager δεν δείχνει κάτι. Το proccesexplorer δείχνει 95 cpu usage το svchost.exe. Προσπαθώ να το απενεργοποιήσω (αυτό ή κάποιο από τα προγράμματα που ελέγχει και παίρνω access denied.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά έπρεπε να είμαι αναλυτικός!
Καμμιά ιδέα τι να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ!
EDIT Τώρα που το ελέγχω ξανά, βλέπω πότε το trustedinstaller.exe στο 85% και πότε το systemidleprocess στο 85%. Η cpu σταθερά στα 100. Τι γίνεται ρε παιδια;;;
 

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δες εδώ,  ο πρώτος poster βρήκε μια λύση που την περιγράφει αρκετά αναλυτικά, με τη χρήση του προγράμματος RATT ανακάλυψε πως ένας driver συσκευής απασχολούσε τον επεξεργαστή.