Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΘέλοντας Αναβάθμιση με τρύπιες τσέπες!
Bill Tsiakos ρώτησε πριν 9 έτη

Kαλημέρα και Συγχαρητήρια για τις αξιοπρεπείς οδηγίες που δίνετε. Εχω το εξης σύστημα και χρειαζομαι βοήθεια για decent αναβάθμησή του.
Αυτο που θέλω να καταφέρω, ειναι να φτιαξω ενα αξιοπρεπές συστημα για gaming χωρις να βαρεσω πτωχευση αλλά, να συμβαδίζω με την "εποχή". Δηλαδη, θα ηθελα να μαθω ποια απο τα παρακάτω μερη του pc χρειάζονται αμεση αλλαγή για να αποδίδει καλα σε games τουλάχιστον στα recommended γραφικά τους. Nα υπογραμμίσω οτι δεν ειμαι ο <> τύπος των gamers που αν δεν παίξω το Crysis με High resolution θα παθω κατι.
Ομως ομολογώ πως ζήλεψα το Ryse: Son of Rome και θα ηθελα να μπορω να το παίξω με ανέση τουλάχιστον στα recommended.
Λοιπον το σύστημα που εχω ειναι το εξής :
CPU : Intel Core 2 Quad Q84000
GPU:Nvidia GeForce GT 630 2GB
MB: ASRock 4Core1600P35-WiFi
Mνήμη : 4G RAM ( 2x2)
Δεν θέτω όριο στο budget καθώς εχω κατα νού πως μόνο τα απαραίτητα θα πρέπει να αλλαχθούν και αυτά με οσο το δυνατό λιγότερο κόστος.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

4 Απαντήσεις

Νικολας Τολης απάντησε πριν 9 έτη

Το Ryse:son of rome,νομιζω οτι παραεχει μεγαλες απαιτησεις για low-budget pc,και καλυτερα θα ηταν να βαλεις οριο τιμης για να σου κανει καποια ακρηβης προταση ο αγγελος,η να ξανακανεις την ερωτηση οταν πιστευεις οτι εχεις τα χρηματα για μια σωστη αναφαφμηση και οχι απλα πολυ λιγο καλυτερα εξαρτηματα απο αυτα που εχεις.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Βασίλη, για τα Recommended στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα χρειαστείς τουλάχιστον i5 επεξεργαστή με την αντίστοιχη μητρική, μια κάρτα γραφικών 260x, και συνολικά 8GB RAM.

Χονδρικά υπολόγιζε το κόστος γύρω στα 450-500 ευρώ.

Θα πρέπει να μου γράψεις αν η RAM που έχεις είναι DDR2 ή DDR3 - γιατί η μητρική σου παίρνει και τις δύο - ώστε να δω αν χρειάζεσαι 4 επιπλέον GB ή 8GB.

Αν δεν γνωρίζεις τι τύπο RAM έχεις, δες εδώ.

Bill Tsiakos απάντησε πριν 9 έτη

Είναι DDR3. Ας αναθεωρησουμε λοιπον γιατι το 500αρικο ειναι λιγο δυσκόλο να βρεθει για αναβαθμιση! Στελνω το ryse: son of ryme στο κουβα μαζι με κατι αλλα "ονειρα" που ειχα χαχα.
Με δυσκολια μπορω να διαθέσω ενα 350αρι, για αυτο ηθελα να σε ρωτησω, αν "χτισω" ξανα to συγκεκριμμενο pc με εναν ι3 ή εναν fx6300 (τις αντιστοιχες motherboard & ram) δεν θα εχω αισθητα αποτελέσματα στο gaming; Τουλαχιστον ως προς την απόδοση και την ευρυθμια του;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

O FX6300 είναι για πέταμα, είναι από τους πιο αποτυχημένους επεξεργαστές της AMD και γενικά.

Σαν διπύρηνος ο i3 δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ένας τέτοιος συνδυασμός πιστεύω θα σε καλύψει καλύτερα:

Motherboard: ASUS A88XM-Α €71,23
Επεξεργαστής: AMD ATHLON X4 860K 3.70GHZ €82.80
Κάρτα γραφικών: POWERCOLOR PCS+ RADEON R9 270X 2GB €199.00
Σύνολο 353.03

Αργότερα, βάζεις και λίγη παραπάνω RAM:

Μνήμη: G.SKILL 4GB (2X2GB) DDR3 2000MHZ €48.87