Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΘέλω να φτιάξω ένα mini game room
MPOYMPOY DOG ρώτησε πριν 7 έτη

Θέλω να φτιάξω ένα mini game room αλλά θα βάλω μόνο pc ο χώρος είναι στο υπόγειο μου είναι 50 μετρά από την πλευρά που μένω λέω να βάλω Ethernet Switches θα κάνει δουλειά ή τι να βάλω πείτε μου εσείς;
TP-LINK-TL-SF1005D-v13.html

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Ψάχνεις να βρεις τρόπο να τραβήξεις καλώδιο από εκεί που μένεις μέχρι το υπόγειο? Ή αναφέρεσαι στη δικτύωση των υπολογιστών που θα έχεις στο gameroom.
Το κάθε καλώδιο ethernet θα πρέπει να είναι το πολύ 10 μέτρα. Οι προδιαγραφές ethernet μπορεί να αναφέρουν 100 μέτρα ανά καλώδιο, όμως προϋποθέτουν τα 80 μέτρα να είναι εντοιχισμένη εγκατάσταση και από 10 μέτρα ελεύθερο καλώδιο σε κάθε πλευρά.
Μία λύση για να μεταφέρεις δίκτυο από το σπίτι στο υπόγειο είναι το Powerline, που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό δίκτυο του κτηρίου και έχει εμβέλεια έως 300 μέτρα. Αν όμως έχεις τριφασικό ρεύμα, θα χρειαστεί ειδικό powerline.
Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν θα στήσεις κάποιον server για εντατική χρήση στο δίκτυο, ένα οποιοδήποτε απλό switch θα σε καλύψει για τους υπολογιστές που θα έχεις στο υπόγειο.