p4n0s86 ρώτησε πριν 9 έτη

Αφού έλυσα το θέμα της κάρτας, τώρα έχω άλλο θέμα (άτιμο pc gaming!). Λίγο καιρό πριν ήθελα να αλλάξω πάστα στο cpu (i5-760) γιατί είχε 4 χρόνια να αλλαχτεί. Προσπαθώντας να τοποθετήσω στο τέλος ξανά την "μαμά" ψύκτρα (η οποία έκανε άριστη δουλειά), έσπασα ένα απ' τα δοντάκια της.
Έτσι αγόρασα απ' το eshop αυτή μιας και μου φάνηκαν αρκετά τα 25€ για μια ψύκτρα και τα σχόλια από κάτω ήταν όλα (υπερ)θετικά. Αφού μου έβγαλε την πίστη στο να την κουμπώσω (προσπάθησα 3 φορές με προσεκτικό καθάρισμα και φρέσκια πάστα κάθε φορά), όχι μόνο δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά πιστεύω κάνει χειρότερη δουλειά απ' την "μαμά"!
(Το κουτί έχει δύο 120ρια fans, από ένα μπρος και πίσω, όσο γίνεται καλύτερο cable management και η ψύκτρα βάση του manual μπήκε με πρόσωπο τις ram, στην πλάτη της το πίσω 120ρι fan και δεξιά της η gpu)
Κατ' αρχήν κάνει εκνευριστικό θόρυβο ακόμη και σε idle κατάσταση. Και πάμε στις θερμοκρασίες. Σε idle δεν πέφτει ποτέ κάτω από 40C-45C και με το παραμικρό (πχ ένα windows update) πιάνει χαλαρά τους 75C!! Για να μη μιλήσω για gaming. Με την πρώτη δοκιμή, δεν πρόλαβε να τελειώσει το intro και το RealTemp που το ρύθμισα alarm στους 80C άρχισε να σφυρίζει ασταμάτητα, ενώ με gameplay έπιασε max τους 93C!
Τι κάνουμε τώρα;

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου, με ποια μέθοδο έβαλες την πάστα? Μήπως εκεί υπάρχει κάποιο λάθος, γιατί σίγουρα δεν δικαιολογούνται αυτές οι θερμοκρασίες με aftermarket ψύκτρα.

p4n0s86 απάντησε πριν 9 έτη

Έβαλα ένα μικρό μπιζέλι στο κέντρο και πήρα μια παλιά τηλεκάρτα και το άπλωσα προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του cpu. Έβαλα Arctic Silver 5. Μήπως δεν έχω καλό airflow στο κουτί; Αλλά και πάλι πόση διαφορά μπορεί να κάνει;
Σκέφτομαι να πάρω ένα ακόμα 120ρι fan να το βάλω στο πάνω μέρος, ακριβώς εκεί που βγάζει τον θερμό αέρα η ψύκτρα. Θα έχει πίσω της και το άλλο 120ρι. Επίσης, να βγάλω και όλα τα άδεια cages για σκληρούς από μπροστά να βάζει καλύτερα τον αέρα το μπροστινό.
Από καθαριότητα είναι όλα τζάμι, θα βγάλω και τα καλώδια ξανά να τα επανατοποθετήσω. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Edit: Τώρα πρόσεξα στο RealTemp ότι ο Core 2 έχει διαφορά από τους άλλους 3. Σε idle είναι περίπου +3C πάνω και όταν παίζω φτάνει και μέχρι +7C.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Όχι, ποτέ δεν απλώνεις χειροκίνητα την πάστα. Καθάρισε την παλιά, βάλε το μπιζέλι, και πίεσε την ψύκτρα για να απλωθεί μόνη της η πάστα. Δες εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ
Αυτό είναι το πιθανότερο να είναι το πρόβλημά σου.