Helen Zina ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα σας εχω καιρο τις μνημες F4-3000C16D-16GISB στη μητρικη Gigabyte B450M S2H (την πρωτη δηλαδη) και οποτε εβαζα XMP δεν λειτουργουσε καλα το pc και καθε 2 μερες μαυρισε η οθονη. Απο τοτε τις εχω default 2133 MHz και δεν εχει θεμα αλλα θελω να εκμεταλλευτω τη συχνοτητα. Ξερω οτι η μητρικη δεν υποστηριζει αυτο το kit μνημων και τη συχνοτητα αλλα αν μπορειτε να μου πειτε τι να κανω για να φτασω τα 2933 εστω. Ευχαριστω πολυ.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Ελένη

Θεωρητικά οι μνήμες είναι συμβατές με τη μητρική σου, ωστόσο πολλές φορές τυχαίνουν τέτοιες ασυμβατότητες χωρίς προφανή λόγο.

Αν το BIOS το επιτρέπει, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις χειροκίνητα overclock τις μνήμες και όχι μέσω του XMP. Αν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω.

Αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο BIOS update για τη μητρική, δεν χάνεις κάτι να το εγκαταστήσεις και να δεις μήπως λύνει το πρόβλημα.

Helen Zina απάντησε πριν 3 έτη

καλησπερα σας δε ξερω να κανω overclock γι αυτο ανεβασα την ερωτηση. καποιο guide αν υπαρχει; τι πρεπει να προσεξω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Κάθε BIOS είναι διαφορετικό, οπότε είναι αδύνατο να σου δώσουμε συγκεκριμένες οδηγίες. Μπορείς να μας βγάλεις μερικά screenshots από τις επιλογές που δίνει το BIOS όσο αφορά τις μνήμες; Μπορείς να ανεβάσεις τις εικόνες στο Imgur και να μας στείλεις το link.

Helen Zina απάντησε πριν 3 έτη

exw link apo dropbox de kserw pws leitourgei ekeino https://www.dropbox.com/s/w6j7dzqvir0z80n/Mobile%20Uploads.zip?dl=0

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το πολύ αναλυτικό βίντεο. Πάντως, αν οι μνήμες έχουν εγγύηση, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να ζητήσεις αντικατάσταση.

 

Helen Zina απάντησε πριν 3 έτη

giati antikatastash?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Γιατί στις επόμενες μπορείς να λειτουργήσει κανονικά το XMP, οπότε να μη χρειαστεί να μπλέκεις με χειροκίνητες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο πως θα λειτουργήσουν.