Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΘερμοαγωγιμη παστα στις ακιδες
Lazaros laz ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα.καθως αποσυναρμολουσα το pc λογω ελλατωματικης μητρικης εβγαλα τον επεξεργαστη (ryzen 5 2600x)να τον καθαρισω απο την παστα.τον ακουμπησα με τις ακιδες προς τα κατω σε μια χαρτοπετσετα.καπως εγινε και πηγε η καθαρισμενη παστα στις ακιδες αλλα πολυ ελαφρια.υπαρχει περιπτωση να ξανα δουλεψει;η καποιος τροπος για καθαρισμο στις ακιδες;εχει ακουμπησει ελαφρως η παστα δεν εχει παει πιο κατω απο τις ακιδες

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Λάζαρε
Είσαι σε αρκετά δύσκολη κατάσταση.
Μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τα pin με ελάχιστη ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο.
Πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πανί/βουρτσάκι που θα χρησιμοποιήσεις δεν είναι κατασκευασμένο από κάποιο υλικό που προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό.
Τέλος, κάποιες θερμοαγώγιμες πάστες δεν είναι ηλεκτρονικά αγώγιμες, το οποίο σημαίνει πως είναι πιο ακίνδυνες σε τέτοιες περιπτώσεις.
Καλύτερα να πάρεις και τη γνώμη κάποιου τεχνικού που θα το ελέγξει από κοντά. 

Lazaros laz απάντησε πριν 5 έτη

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.θα το δοκιμασω αυτο που λετε.αλλα πια ακριβως ειναι η διαδικασια για τον καθαρισμο με την ισοπροπυλικη αλκοολη.το βαζω σε μια μπατονετα και καθαριζω?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλύτερα να αποφύγεις τη μπατονέτα. Πέρα από το γεγονός ότι "μαδάει", το βαμβάκι είναι και καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Καλύτερα με κάποιο μικρό πανάκι.
Προσπάθησε να ακουμπάς μόνο την πάστα και τη διώχνεις από τα pin. Απέφυγε την επαφή με τα pin όσο περισσότερο γίνεται.