Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΘερμοκρασία CPU μετά απο εγκατασταση κάρτας γραφικών.
Χρήστος Τσατάλμπασης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Πρόσφατα εγκατέστησα μια κάρτα γραφικών στον υπολογιστή μου (gigabyte geforce rtx2060 nvidia) και έκτοτε παρατήρησα αύξηση της θερμοκρασίας στον cpυ (intel i7 - 9700k με coolermaster hyper 212) της τάξης των 10 βαθμών. Σε idle δηλαδή η θερμοκρασία πριν την εγκατάσταση της κάρτας έπαιζε  γύρω στους 20 βαθμούς και μετά την εγκατάσταση ανέβηκε στους 30 πιάνω κάτω. Το κουτί είναι από το πλαίσιο με 3 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες εμπρός, ενώ έχω εγκαταστήσει πίσω και επάνω από έναν ανεμιστήρα 120mm. Καμιά ιδέα για το πώς θα ρίξω πάλι την θερμοκρασία χωρίς φυσικά να βγάλω την κάρτα γραφικών; Ευχαριστώ πολύ!  

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Χρήστο, θεωρώ ότι από τη στιγμή που πρόσθεσες την κάρτα γραφικών στον κουτί σου είναι λογική η μεταβολή στη θερμοκρασία που παρατηρείς..Έχεις βάλει μία κάρτα επιδόσεων η οποία παράλληλα παράγει και αρκετή θερμότητα..και πάλι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι φυσιολογικές...

Χρήστος Τσατάλμπασης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Απλά μου φάνηκε περίεργο να έχω διαφορά 10 βαθμών σε κατάσταση idle, δηλαδή να μην κάνω τίποτα στα windows και το μόνο πρόγραμμα που να τρέχει να είναι αυτό που βλέπω θερμοκρασίες. Παρ'ολαυτά όμως εφόσον οι θερμοκρασίες έστω και ανεβασμένες είναι φυσιολογικές τότε οκ. Μένει να δούμε σε φορτίο πώς θα τα πάμε. Ευχαριστώ και πάλι!