Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΘόρυβος στο ανεμιστηράκι του επεξεργαστη
nomame ahaha ρώτησε πριν 8 έτη

Εδω και κανα μηνα ανοιγοντας τον υπολογιστη το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη κανει περιεργο θορυβο..Πριν δεν εκανε καθολου.Οταν χρησιμοποιω τον υπολογιστη ο θορυβος παει και ερχεται δεν ειναι συνεχομενος και δε ξερω σε τι μπορει να οφειλεται.Κοιταξα μηπως θελει καθαρισμα αλλα εκ πρωτης οψεος φαινεται μια χαρα.

Μηπως ειναι σημαδι για να το αλλαξω?Η' τι μπορω να κανω για να διαπιστωσω το προβλημα?

Ο επεξεργαστης ειναι ο intel i5-4440

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να διαπιστώσεις. Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος θα συνεχίσει να κάνει την δουλεία του κανονικά, αν σε ενοχλεί μπορείς να το αλλάξεις.

Εφόσον δεν χρειάζεται καθάρισμα ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται είτε από φθορά είτε επειδή δουλεύει περισσότερο λόγω εποχής.

nomame ahaha απάντησε πριν 8 έτη

Εκανα καποιες αναβαθμισεις σε drivers και ειναι ποιο αθορυβο απο πριν,σα να μη δουλευει προς το παρον..Οι θερμοκρασιες στους πυρηνες κυμαινονται απο 40-45 με κανονικη χρηση αν και καλοκαιρι και οταν παιζω παιχνιδια 50-55.

Υπαρχει περιπτωση αυτο νο οφειλοταν στους drivers?O ηχος δε με ενοχλει απλα μου ειπαν οτι μπορει να ειναι οι υπερβολικες στροφες και οτι μπορει να παθει ζημια γι'αυτο ανησυχησα κυριως,υπαρχει τετοια περιπτωση?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και το ενδιαφερον.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος driver μπορεί να έχει άμεση σχέση με το ανεμιστηράκι.

Πες μου τι ενημέρωσες να το κοιτάξω.

nomame ahaha απάντησε πριν 8 έτη

Περασα το intel chipset, καρτα γραφικων..εε περασα και κατι για την μητρικη απο την amd αλλα ηταν κυριως για ηχο και καποια gaming app..οποτε και εγω δε ξερω αν οφειλεται σε κατι απο αυτα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Πιθανολογώ ότι λόγω driver του chipset να είχε κάποιο θέμα στον αισθητήρα αν και λογικά πάλι θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά εκτός και αν δεν είχες καθόλου εγκατεστημένο driver.

nomame ahaha απάντησε πριν 8 έτη

Ισως οφειλεται σε αυτο..Εντωμεταξυ τωρα εχω την εκδοση 10.0.14393 και προσπαθω να περασω την 10.1 αλλα δε την περνει..ενω κανει κανονικα dowload και φαινεται πως την περναει κανονικα μετα μου βγαζει παλι πως δεν ειναι περασμενη η 10.1..υπαρχει καποια λυση για αυτο?

Χρησιμοποιω το intel update utility..Aν και manual που προσπαθισε το περναει κανονικα και μετα μου λεει πως παλι η 10.1 δεν ειναι περασμενη!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν δεν έχεις προβλήματα δεν χρειάζεσαι την τελευταία έκδοση. Αν για κάποιο λόγο έχεις προβλήματα καλύτερα να δεις την τελευταία έκδοση των drivers που έχει η σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής. Αν έχει νεότερη έκδοση μπορείς να την κατεβάσεις από εκεί.

nomame ahaha απάντησε πριν 8 έτη

Ολα μια χαρα..

Σ'ευχαριστω πολυ.