Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΙδέες για mods σε κουτί υπολογιστή
Dionisis Verras ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Αγγελε και καλη χρονια! Ευχομαι τα καλυτερα και για το 2016!
Εχω αρχίσει να κανω καποιες τροποποιήσεις σε ένα παλιό κουτί υπολογιστή. Σκοπός μου είναι να καταλήξω με ενα όμορφο, ήσυχο και δροσερό κουτι. Το hardware μου δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο (i3 και μια 750Ti) οποτε γενικα δεν θα ανεβαζει θερμοκρασίες. Αυτο που εχω σκεφτεί προς το παρόν ειναι να υπαρχει ένας 140αρης ανεμιστήρας μπροστα και ενας 120αρης πισω. Η θέση για το τροφοδοτικό βρίσκεται στο πάνω μέρος επομενως δεν υπαρχει χωρος για ανεμιστηρα.
Πιστέυεις πως θα ειναι αρκετοι αυτοι οι δυο ανεμιστήρες (συν του τροφοδοτικου αφου θα βγαζει κι αυτος) για την ψυξη του κουτιου?  Σκεφτομαι τη σειρα bitfenix spectre. Εχεις να προτεινεις κατι αλλο σε αυτες τις διαστασεις?
Σε ευχαριστω!

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Διονύση, καλή χρονιά και σε εσένα.

Πολύ λίγα κουτιά παίρνουν 140mm ανεμιστήρα. Είσαι σίγουρος πως θα χωρέσει στο δικό σου? Ή θα κάνεις πατέντα για να τον βάλεις?

Δεν βλέπω το λόγο πάντως να βάλεις μεγαλύτερο ανεμιστήρα μπροστά και μικρότερο πίσω. Βάλε 120mm και μπρος και πίσω, και θα είναι αρκετοί.

Για αθόρυβη ψύξη συνήθως συνιστώ αυτόν.

Dionisis Verras απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστω για την απαντηση.
Κανονικα επαιρνε 80αρηδες μπρος πισω. Εχει πεσει ηδη κοψιμο με το dremel :P
Απλα σκεφτομαι οτι συμφερει να βαλω οσο το δυνατον μεγαλυτερο μπορω, ωστε με λιγοτερα rpm (αρα και λιγοτερο θορυβο) να εχω το ιδιο αποτελεσμα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το λογικό είναι να έχεις ίδιο μέγεθος ανεμιστήρα μπρος και πισω. Δεν έχεις κέρδος όσον αφορά τη ροή του αέρα με έναν μεγάλο ανεμιστήρα να βάζει αέρα μέσα αλλά έναν μικρότερο στο πίσω μέρος.

Αν με τις τροποποιήσεις που έκανες δεν χωράει 140mm πίσω, καλύτερα είναι να βάλεις 120mm και στις δύο θέσεις.

Dionisis Verras απάντησε πριν 8 έτη

Μμμ καταλαβα. Θα το κοιτάξω.
Ξερεις που μπορω να βρω κουμπακια κλπ για να φτιαξω custom front panel?
Δεν μπορω να βρω κουμπακια σαν αυτα που εχουν κανονικα τα κουτια. Οσα εχω βρει ειναι πανακριβα (πανω απο 20 ευρω) και ειναι για αλλες χρησεις κυριως.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Τι ακριβώς θέλεις να περιλαμβάνει το custom front panel? USB, βύσματα ήχου κλπ?

Αν θέλεις κάτι φθηνό, μάλλον θα πρέπει να κάνεις καμιά πατέντα. Αν μένεις Αττική θα βρεις στον Κατουμά λίγο πολύ τα πάντα από βύσματα και τα σχετικά, και θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τα στερεώσεις σε στυλ front panel.

Dionisis Verras απάντησε πριν 8 έτη

Για usb θα παω σε ετοιμο πανελ 3.5". Ουσιαστικα θελω ενα φωτιζομενο κουμπακι για το on off, ενα μικρο για reset, και το Led του σκληρου.