Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε πριν 3 έτη
Καλησπέρα. Έκανα πρόσφαρα σύνδεση οπτικής ίνας 100mbps με μια ιδιοτική εταιρία και ενώ ενσύρματα δεν αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα (έχω σταθερά 90mbps upoload/download) το wifi αποσυνδέεται (δεν αποσυνδέεται αλλά σταματάει να στέλνει δεδομένα σε όλες τις συσκευές δεν ανοίγει ούτε chrome) καθημερινά, γενικότερα κολλάει και δεν επανέρχεται πολλές φορές και έχει πάντα μέγιστη ταχύτητα 20mbps. Όσο συμβαίνει αύτο οι ενσύρματες συσκευές δεν καταλαβαίνουν τίποτα δουλεύουν κανονικά με 100mbps. Το ρούτερ που μου έστειλαν είναι το Huawei EchoLife HG8546M που κάνει 70 ευρώ όταν το αναζήτησα στο ίντερνετ. Η αλήθεια είναι ότι συνδέονται καμιά 6 συσκευές ασύρματα στο ρούτερ η μία από τις οποίες είναι tv box αλλά δεν είναι λογικό πιστεύω να έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα. Η ερωτήσεις μου είναι :το καλώδιο της οπτικής ίνας συνδέεται με dsl όπως αυτό που συνδέεται στα adsl ρούτερ(δεν μοιάζει καθόλου με dsl); Πως ονομάζεται αυτή η καλοδίωση που έχει το ρούτερ αυτό και πως να αναζητήσω ένα ρούτερ στην αγορά ώστε να λυθεί το προβλημά μου; Μπορείτε να προτείνετε κάποια value for money ρούτερ συμβατά με αυτήν την καλοδίωση; Θα μου έλυνε το πρόβλημα ένα ζευγάρι Passthrough ενώ έχω τριφασικό ρεύμα;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη
Μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις για την αγορά του router; Αν το router είναι νέο, λογικά καλύπτεται από την εγγύηση και ο πάροχος το αντικαθιστά δωρεάν. 

Δημήτρης Οικονόμου απάντησε πριν 3 έτη

Γύρω στα 120 ευρώ είναι το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω. Εγώ φανταζόμουν ότι είναι ανεπαρκές το ρούτερ και όχι ότι μπορεί να είναι προβληματικό. Θα ζητήσω αντικατάσταση και θα δω. Ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση 🙂

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 3 έτη

Για να απαντήσουμε και τις άλλες ερωτήσεις σου, έστω εγκυκλοπαιδικά:
Με κανένα τρόπο δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ADSL router για σύνδεση οπτικών ινών ή οποιαδήποτε άλλη σύνδεση δεν είναι ADSL, δεν υπάρχει συμβατότητα.
Μία θύρα που γνωρίζουμε για τη σύνδεση οπτικών ινών ονομάζεται SFP. Δεν γνωρίζουμε αν είναι η μόνη θύρα και αν είναι αυτή που έχεις ήδη στο router.

Αν είναι όντως αυτή η θύρα, το MikroTik RB2011UiAS-2HnD-IN είναι το πιο οικονομικό router στην Ελληνική αγορά που να περιλαμβάνει και ασύρματο.
Προσωπικά πάντως, εφόσον έχεις πρόβλημα μόνο με το ασύρματο, θα μου φαινόταν πιο λογική η αγορά powerline με WiFi, σε περίπτωση που ο πάροχος αρνηθεί να αντικαταστήσει το Huawei, ή αν συνεχίσεις να έχεις προβλήματα στο WiFi και με το καινούριο.
Τα Devolo έχουν πλήρη συμβατότητα με τριφασικό ρεύμα.

Δημήτρης Οικονόμου απάντησε πριν 3 έτη

Κατάλαβα Άγγελε. Έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα powerline που προτιμάς;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αυτό το κιτ με τα τρία powerline, που ουσιαστικά θα δημιουργήσει ασύρματα δίκτυα σε δύο άλλα δωμάτια του σπιτιού, θα σε καλύψει.