Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΙος σε φακελους.
Xristos Priftis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπερα σας. Εχω ενα θεμα με την φωτογραφικη μηχανη μου. Οταν την συνδεω στον υπολογιστη και παω να δοκιμασω να ανοιξω τον φακελο, μου βγαζει το εξης μηνυμα : "Η λειτουργια δεν ολοκληρωθηκε με επιτυχια, επειδη ο φακελος περιειχε ιο". Να προσθεσω πως με την ιδια μηχανη παλαιοτερα δεν αντιμετωπιζα κανενα προβλημα, και επιπλεον οτι οι υπολοιποι φακελοι εκτος φωτογραφικης ανοιγουν κανονικα οποτε μαλλον ευθυνεται η φωτογραφικη. Υπαρχει λυση σε τετοιο προβλημα; Εψαξα πολυ σε μηχανες αναζητησης αλλα τιποτα σχετικο δεν βρηκα...περιεργο!!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,

Ίσως έχεις έναν ιό που μολύνει φλασάκια USB και μόλυνε και την κάρτα της φωτογραφικής.

Ποιο antivirus χρησιμοποιείς? Δοκίμασε να κάνεις έλεγχο στη φωτογραφική, έχοντάς τη συνδεδεμένη στον υπολογιστή.

Xristos Priftis απάντησε πριν 9 έτη

Αγγελε, εκανα scan και βρηκε οντως ιο στα αρχεια της φωτογραφικης μηχανης. Εχεις καποιον οδηγο, ωστε να βγαλω τον ιο; Και επισης υπαρχει περιπτωση να σωσουμε τις φωτογραφιες; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το Scan δεν σου έβγαλε την επιλογή να καθαρίσει τον ιό? Είχες βάλει την μηχανή σε κάποιο άλλο υπολογιστή που μπορεί να ήταν μολυσμένος?

Xristos Priftis απάντησε πριν 9 έτη

Οι επιλογες του Avast ηταν οι εξης: 1) Επισκευη, 2)Μετακινηση στο κιβωτιο, 3) Διαγραφη και 4) Καμια ενεργεια. Τα 1 και 2 τα δοκιμασα και δεν γινοταν τιποτα. Το 3 δεν το δοκιμασα, διοτι χρειαζονται οι φωτογραφιες (αν γινεται βεβαια να σωθουν καπως). Οχι Αγγελε, μονο σε αυτον τον υπολογιστη ειχε συνδεθει η φωτογραφικη.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η διαγραφή εννοεί τα μολυσμένα αρχεία, Χρήστο, όχι όλο το περιεχόμενο.

Μπορείς πάντως να μπεις στο live περιβάλλον ενός Linux Mint και να αντιγράψεις από εκεί τις φωτογραφίες στο δίσκο.