Aphroditi Zaimi ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα.Ειχα αγορασει περυσι  το laptop HP Omen 17-AN005nv απο το Public Πειραια και ειχε παρουσιασει εξαρχης τεχνικα προβληματα..Τo  Public αντιθετα με την επιθυμια μου να το παραδωσει στο service  της Hp για ελεγχο κι αντικατασταση του με καινουριο, προσπαθησε ,οπως φανηκε στην πορεια,  να το επισκευασουν στο καταστημα ανεπιτυχως.Κι αφου δεν μπορεσαν να το επισκευασουν, το εστειλαν κατοπιν στην Hp ,η οποια φυσικα το βρηκε ανοιγμενο ,με κομματι μαλιστα χαρτοπετσετας μεσα και καταγρατζουνισμενη και στραβοβιδωμενη μια βιδα!!!!Ο προϊσταμενος service του Public  απολυθηκε,ή οπως μου είπαν στο καταστημα, παραιτηθηκε σε καιρο οικονομικης κρισης, γιατι βρηκε αλλου δουλειά καλυτερη.Για να μην τα πολυλογω, επειτα απο αγώνα πολλων μηνων κι αφου ανακατεψα και δικηγορο,η Hp  ενω δεχοταν επι μηνες να μου τον επισκευασει με δικα της εξοδα και σε καμια περιπτωση να τον αντικαταστησει,γιατι ηταν εκτος εγγυησεως, χωρις εγω να φταιω φυσικα, μου προτεινε σαν μοντελο αντικαταστασης το pn 5ES16EA .Αυτο δεν ειναι το μοντελο HP Omen 17- an124nv?Τι γνωμη εχετε γι αυτο;επισης, επειδη ειχα δωσει  σχεδον 2000 ευρω για την αγορα του προηγουμενου υπολογιστη,κοιταζα για κατι κοντα σε αυτα τα χρηματα οπως ειναι το HP Omen 17-an188nr.Φυσικα απο ο,τι βλεπω κανενας απο τους 2 δεν εχει ενσωματωμενο οπτικο μεσο και δεν καταλαβαινω ,γιατι εχει αφαιρεθει απο  τα συγχρονα μοντελα.Επελεξα τον προηγουμενο συνδυαστικα με αλλα χαρακτηριστικα,  επειδη ειχε κι οπτικο μεσο.Ειμαι  ψιλοασχετη απο τεχνολογια, αλλα απο ο,τι βλεπω, το μοντελο, που μου προτεινουν, αν ειναι αυτο  απο το pn  που μου εδωσαν, εχει 6 πυρηνες 2,2 ενω το δικο μου που ειναι παλιο μοντελο ειχε συχνοτητα 2,8.Βεβαια δεν ξερω, αν αρκει αυτο το νουμερο, η αν οι πυρηνες κανουν τη διαφορα.Καθε διαφωτιση απο πλευρας σας ποιο μοντελο της Hp να επιλεξω ειναι δεκτη.Δεν θα επρεπε ομως να τους προτεινω μια αντικατασταση κοντα στα αντιστοιχα χρηματα που ειχα δωσει κι οχι κοντα στα αντιστοιχα χαρακτηριστικα ,που ειχε το παλιο μοντελο;ευχαριστω

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αφροδίτη
Αν το μοντέλο που σου πρότειναν είναι αυτό, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στα χαρακτηριστικά.
Ο επεξεργαστής είναι νεότερος (8ης γενιάς) και έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από αυτόν που είχες.
Ωστόσο, το νέο laptop έχει λίγο κατώτερη κάρτα γραφικών, καθώς διαθέτει την απλή GTX 1050 και όχι την GTX 1050ti.
Γενικά, τα χαρακτηριστικά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Χάνεις λίγο κάπου και κερδίζεις κάπου αλλού. Είναι αδύνατο να βρεις νέο μοντέλο με τα ίδια χαρακτηριστικά. 

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

αν προτεινω το μοντελο  HP Omen 17-an188nr και δεχτουν αυτη την αλλαγη;απο ο,τι ειδα στο  skroutz εχει πανω κατω τα ιδια λεφτα που ειχα δωσει.Θα προτεινατε καποιο αλλο  laptop  hp με καλυτερα χαρακτηριστικα απο αυτο που ειχα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αρχικά, μην συγκρίνεις τιμές Σκρουτζ, αλλά τιμές από το κατάστημα που το αγόρασες. Γιατί και το δικό σου laptop στο Σκρουτζ θα ήταν πολύ πιο φτηνό.
Το συγκεκριμένο laptop έχει πολύ ισχυρότερη κάρτα γραφικών και θεωρώ πως δύσκολα θα το δεχθούν. Ωστόσο, δεν έχεις κάτι να χάσεις. 

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

την αλλαγη θα την κανει η hp  χωρις να ανακατεψει το public  μετα την χειριστη συμπεριφορα που εδειξαν εδω κι ενα χρονο και παραπανω.Γι αυτο και ψαχνω μεσω skroutz αλλα δεν τα παω καλα με την τεχνολογια και βαζω στη συγκριση τα χαρακτηριστικα μηπως και βγαλω ακρη

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Απλά αν κοιτάς από διαφορετικά καταστήματα, δεν θα βγάλεις άκρη με τις τιμές.
Αν συγκρίνεις τις τιμές του Σκρουτζ, πρέπει να λάβεις υπόψιν την τιμή που είχε το laptop στο Σκρουτζ και όχι στα Public.
Οι συσκευές στο Σκρουτζ είναι πολύ πιο οικονομικές. Οπότε, θα βρίσκεις στην ίδια τιμή πολύ καλύτερα laptop.
Ωστόσο, θεωρώ δύσκολο να δεχθεί η εταιρεία να στο αντικαταστήσει με αυτά, καθώς ανεβαίνεις κατηγορία. 

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

τοlaptop  που ειχα αγορασει το ειχε το skroutz   και το  public το εδινε σχεδον 1800 ευρω, απο τις πιο οικονομικες  τιμες σε σχεση και με το  skroutz.Το αγορασα λογω χαρακτηριστικων  επειδη ειχε κι οπτικο μεσο και γιατι το συγκεκριμενο μοντελο ,ηταν απο τις πιο οικονομικες τιμες στο  public.Μαζι και με την αγορα επεκτασης εγγυησεως που νομιζε εδινε η  hp κι οχι το  public η τιμη ειχε φτασει σχεδον 2000

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

Γι αυτο και θα αντιπροτεινω ενα αλλο μοντελο 1,5 ετους  μετα, οποτε ειναι επομενο να εχει καλυτερα χαρακτηριστικα.Αν εχει τα ιδια σχεδον χαρακτηριστικα ,δεν θα ειναι καινουριο μοντελο,αλλα παλιο.Υπαρχει καποιο αλλο μοντελο με φυσικα καλυτερα χαρακτηριστικα, 17,3 οθονη και να  μην ξεφευγω πολυ σε χρηματα;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

@Γιώργο ,θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το skroutz εδώ ,μιας και με το κινητό μου δοκίμασα να κάνω ερώτηση ,αλλά δε πατιέται  με τίποτα το "Υποβολή" .
Αν θες μου απαντάς ,αλλιώς θα ξαναδοκιμάσω αύριο.
Θέλω κάτι ιατρικής φύσεως πράγματα να αγοράσω. Υπάρχει ένα κατάστημα που ανήκει σε αυτή την αλυσίδα.
https://www.ahealthcare.gr/
Έχει τηλέφωνο 2310345970 κι είναι στη Θεσ/νίκη .Έχει καλές αξιολογήσεις και στο skroutz ,και στις αξιολογήσεις της google .
Το skroutz είναι σα το Aliexpress όπου υπάρχουν διάφοροι πωλητές. Λάθος μου ? Δηλ. όποιος είναι εκεί γραμμένος ,πάει να πει πως πουλά κατώτερης ποιότητας προιόντα ?
@Αφροδίτη ,αν δεχθούν να σου αντικαταστήσουν το προιόν με καλύτερο μοντέλο πληρώνοντας πχ περίπου 50-60€ ,ίσως είναι καλή ιδέα να δεχθείς την προσφορά τους. Δε ξέρω όμως κάτι να πω με 100% σιγουριά.

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

δε νομιζω πως οσοι πουλανε προϊοντα μεσω  skroutz  ειναι προϊοντα κατωτερης ποιοτητας.Δηλαδη το  public  που ειχε σε προσφορα το  laptop  και το ειχε ανεβασει στο  skroutz ,ή ο κωτσοβολος και το  media markt που ειχε ανεβασει στο  skroutz το ιδιο  laptop  σε ακριβοτερη τιμη, ηταν ενα  λαπτοπ  χαμηλης ποιοτητας;δεν το νομιζω

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Συμπέρανα απλώς πως υπάρχει αρνητική γνώμη για το skroutz ,ίσως λάθος μου.
Ανακεφαλαιώνω λίγο:: Εσύ ρωτάς "Αν υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο με φυσικά καλύτερα χαρακτηριστικά ,   17.3 ιντσών οθόνη ,και να μή ξεφεύγεις πολύ σε χρήματα".
ΟΚ , Αφροδίτη ζητώ συγνώμμη για τη παρέμβαση. Αν πάντως ήταν κάτι που να μπορούσα να απαντήσω ,θα βοηθούσα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη:
Το Σκρουτζ σου δείχνει απλά τις τιμές από διάφορα καταστήματα. Το αν το προϊόν είναι καλό εξαρτάται καθαρά από τον κατασκευαστή. 
Απλά, πολλές φορές κάποια προϊόντα γίνονται παραεισαγωγή από άλλες χώρες και γι αυτό είναι τόσο οικονομικά. 
Αφροδίτη:
Καταλήγουμε στο ότι το HP Omen 17-an188nr είναι άριστη επιλογή, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα το  δεχθούν.
Αν δεν το δεχθούν, η αρχική τους πρόταση έχει όμοια χαρακτηριστικά με το laptop που είχες και δεν είναι άσχημη επιλογή. 

Aphroditi Zaimi απάντησε πριν 5 έτη

Μου απαντησε  η Hp ,πως το  HP Omen 17-an188nr  δεν προοριζεται για την αγορα της Ελλαδας ,αρα δεν  θα μπορουσαν να το αντικαταστησουν με αυτο.Μα καλα το laptop  αυτο το ειδα στο  skroutz, πως το εχουν σε ελληνικα καταστηματα και δεν το εχει η  hp?τι να τους απαντησω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Όπως είπα και παραπάνω, πολλά προιόντα που βρίσκεις στο Σκρουτζ γίνονται παραεισαγωγή και δεν εισάγονται από τον επίσημο αντιπρόσωπο.