Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΙστοσελίδα για αναπαραγωγή βίντεο
Panagiotis Sar ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας,

θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδας αποκλειστικά για αναπαραγωγή βίντεο. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα πνευματικά διακιώματα αν προβάλλω ορισμένα βίντεο στην ιστοσελίδα μου; Δηλαδή για παράδειγμα αν κατεβάσω ένα βίντεο από το youtube και το ανεβάσω στην ιστοσελίδα μου πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εφ όσον το συγκεκριμένο βίντεο μπορεί να έχει δημοσιευθεί στο youtube από πολλούς διαφορετικούς χρήστες;

Ευχαριστώ!

6 Απαντήσεις

Panagiotis Sar απάντησε πριν 8 έτη

Βασικά περί πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιέμαι τι ισχύει.. όταν κατεβάσω ένα βιντεάκι από το youtube και το βάλω στη δικιά μου ιστοσελίδα..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη!!!

Αυτό που λες είναι παράνομο με μόνο τρεις εξαιρέσεις:

-Αν τα βάλεις με το παράθυρο του youtube και όχι σαν δικά σου.

-Αν ζητήσεις άδεια από τον δημιουργό.

-Αν το βίντεο είναι ελεύθερο από πνευματικά δικαιώματα.

Panagiotis Sar απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ! Πολύ κατανοητή απάντηση.. Στην περίπτωση που λες "Αν τα βάλεις με το παράθυρο του youtube και όχι σαν δικά σου." εννοείς για την λειτουργία ενσωμάτωσης βίντεο που έχει το youtube εφ όσον ο χρήστης που το έχει ανεβάσει την έχει αφήσει ενεργή;

Δηλαδή σε περίπτωση "ενσωμάτωσης" πολλών βίντεο από το youtube στην ιστοσελίδα μου θα με καθιστά αυτόματα νόμιμο, αφού φαίνεται ο player του youtube σωστά?

Ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ακριβώς αυτό εννοώ. Από την στιγμή που το youtube και ο "ιδιοκτήτης" σου επιτρέπει να το κάνεις, εσύ είσαι 100% νόμιμος και δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Panagiotis Sar απάντησε πριν 7 έτη

Συγνώμη που επανέρχομαι στο θέμα..

Γνωρίζετε αν δημιουργήσω μια εφαρμογή για android ή windows (για desktop ή mobile) στην οποία θα ενσωματώνονται βιντεάκια από το Youtube όπως προανέφερες Γιώργο "Αν τα βάλεις με το παράθυρο του youtube και όχι σαν δικά σου." αν υπάρχει κάποιο θέμα? Αν γνωρίζετε βασικά σε περίπτωση που η εφαρμογή είναι δωρεάν ή επι πληρωμή τι ισχύει.

Δεν θα περιλαμβάνονται διαφημίσεις από μέρους μου δηλαδή μέσα στην εφαρμογή, απλά ο χρήστης θα πληρώνει ένα πάρα πολύ μικρό ποσό για μια εφαρμογή.

Βρήκα και εστίασα στα εξής στους όρους χρήσης της υπηρεσίας:

You may use the YouTube API, and the data, content, and information made available through the YouTube API ("API Data"), in connection with a website or software application ("API Client") developed by You only in accordance with the terms and conditions of this Agreement.

The following commercial uses are permitted provided that You comply with all other terms and conditions of this Agreement: the sale of an API Client , the sale or distribution of any device that contains or runs an API Client

Στην ουσία δεν θα χρησιμοποιώ το YouTube API απλά θα ενσωματώνω το παράθυρο αναπαραγωγής.

Ευχαριστώ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη!!!

Επειδή είναι πολύ εξειδικευμένο αυτό που ρωτάς και δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου, καλύτερα ρώτησε στη βοήθεια του youtube.