Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΙός ή κάποιος πρόβλημα των windows;
Iosifin Pe ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας, έχω windows 10 και συνέβη κάτι παράξενο. Τα αρχεία μου τύπου srt, μουσική, εικόνες, βίντεο μετατρέπονταν σε 0 bytes και δεν άνοιγαν στον υπολογιστή από το φλασακι που τα είχα φορτώσει και σε έναν φάκελο με το όνομα lost.dir εμφανίζονταν αρχεία με τίτλο 32658 και ημερομηνία 1/1/1980.
Μέχρι πρότινος δεν είχα θέμα, μετέφερα κανονικά τα αρχεία από το κινητό στο pc με αυτό το dual usb. Όμως χθες όλα φαίνονταν άδεια ή κατεστραμμένα όταν τα άνοιγα με τα προγράμματα. Έκανα φορματ σε όλα αλλά αναρωτιέμαι αν ήταν ιός και αν ήταν τον ξεφορτώθηκα έτσι ή πρέπει να ελέγξω κάποια μονάδα μέσω εντολών για να είμαι σίγουρη;
Στο usb επίσης μετά τη διαμόρφωση αναγράφεται η ημερομηνία 1/1/1970 σημαίνει πως έχει πρόβλημα; Πρέπει να το επαναδιαμορφωσω;
Συγγνώμη για την ασχετοσυνη μου και θα εκτιμήσω οποιαδήποτε απάντηση σας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, το ποιο πιθανό είναι να ήταν κάποιο malware... από τη στιγμή που έκανες format είσαι μια χαρά, πρόσεξε όμως τα αφαιρούμενα μέσα που χρησιμοποιείς. Μπορείς να τα ελέγξεις και με αυτό.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Πολύ πιθανόν το flash-ακι να έχει αρχίσει να τα παίζει, ιδιαίτερα αν είναι παλιό η/και πολυχρησιμοποιημένο. Σαν κατεστραμμένο file system μου ακούγεται. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να το ξανακάνει, οπότε καλύτερα μην αποθηκεύεις τίποτε σημαντικό εκεί.

Iosifin Pe απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το φλασάκι είναι ενός μήνα αγορασμενο αλλά δεν πειράζει, ο υπολογιστής με ένοιαζε περισσότερο αφού με φορμάτ λύθηκε το πρόβλημα και δεν έχει κάποιο άλλο "βαθύτερο" πρόβλημα όλα καλά.