Dim ρώτησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα σας αν υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να έχουν χακαρει το pc και παρακολουθούν μέσω αυτού το pc σου και κάνεις format θα είναι ασφαλές μετά?
Πάντως με το antivirus δε βρίσκει κάτι όλα φαίνονται καθαρά καμία φορά όμως το antivirus από μόνο του μπαίνει σε silent mode. Βέβαια αυτό δε ξέρω αν συμβαίνει λόγω του ότι κάποια games που παίζω είναι αρκετά βαριά και μπαίνει σε silent mode για να δώσει ισχύ το pc κάτι τέτοιο έχω διαβάσει... Εγώ καλού καλού έστειλα το pc μου για format... Τι antivirus θα προτείνατε να χρησιμοποιώ?
Έως τώρα είχα το 360 total security που είναι και δωρεάν... Ευχαριστώ. 

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα Δημήτρη! Αν δεν διαθέτεις κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο που μπορεί να περιεχει μολυσμένα αρχεία, τότε το format θα λύσει το πρόβλημα. Όσο αφορά το antivirus, εμείς προτείνουμε Bitdefender. 

Dim απάντησε πριν 9 μήνες

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... Τι εννοείτε αν δε διαθέτω κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο που μπορεί να περιέχει μολυσμενα αρχεία?
Από το pc με το format θα σβηστούν τα πάντα και τα Windows θα εγκατασταθουν ξανά από την αρχή... Μετά εγώ θα βάλω ότι είχα από την αρχή... Αν εννοείτε ότι μήπως κάτι από αυτά που βάλω ξανά στο pc είναι μολυσμένα δε το νομίζω... Ότι περάσω ξανά τώρα στο pc θα είναι καθαρό κατά μία μεγάλη πιθανότητα. 
 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 9 μήνες

Καλημέρα. Ο Γιώργος εννοεί ότι όταν εγκαταστήσεις πάλι τα windows, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια, τα φλασάκια, τα dvd που θα χρησιμοποιήσεις να είναι καθαρά από ιούς. Αν αυτά περιέχουν ιούς τότε έκανες μια τρύπα στο νερό.

Dim απάντησε πριν 9 μήνες

Ναι κατάλαβα ευχαριστώ ... Εφαρμογές και παιχνίδια έχω από το Microsoft store κυρίως δεν έχω βάλει ποτέ κάποιο cd ή φλασακι τα μόνα φλασακια που έχω είναι δύο Bluetooth ένα για χειριστήριο και ένα για γενικό Bluetooth... Οπότε δε πιστεύω ότι κάτι από όλα αυτά μπορεί να έχει κάτι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Dim απάντησε πριν 9 μήνες

Υπάρχει περίπτωση στα παραπάνω που ανέφερα στο τελευταίο μήνυμα να έχω κάποιο πρόβλημα εφόσον είναι απλά usb bluetooth και τα παιχνίδια και εφαρμογές που χρησιμοποιώ είναι αγορασμένα όλα από γνήσια σαιτ είτε microsoft είτε κάποιο άλλο.... Αν υπάρχει πρόβλημα πως μπορώ να ελέγχω αυτά τα usb για ιούς? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα? ... Πάντως όταν κάνω full scan με το antivirus με συνδεμένα όλα αυτά τα usb μου που ανέφερα δε μου βγάζει κάτι είναι όλα καθαρά... Αλλά δε ξέρω το antivirus πιάνει τα πάντα στο pc ή μόνο αρχεία και φακέλους?
Ευχαριστώ και πάλι. 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 9 μήνες

"...αν υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να έχουν χακαρει το pc..."
"...καλού καλού έστειλα το pc μου για format..."
Ίος στο Bluetooth;;
Όλοι εσένα κυνηγάνε; Ποιος είσαι; Ο Μπρους Γουίλις;
Τί βλακείες είναι αυτές!! Ηρέμισε λίγο. Γιατί κάποιος να αφιερώσει ώρες ή μέρες για να μπει στο pc σου; Έχεις κρατικά μυστικά;
Παίξε τα... βαριά παιχνίδια σου, απόλαυσε τον υπολογιστή σου, κάνε τα backups σου και αν... ΑΝ συμβεί κάτι τότε θα σκεφτείς τι να κάνεις. Τί ψύχωση είναι αυτή με τους ιούς!

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 9 μήνες

«καλού κακού» κάνε format κάθε βδομάδα!

Dim απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα σας... Όχι δεν είμαι κάποιος και ούτε κρατικά μυστικά έχω... Όμως έχω το δικαίωμα να διασφαλίζω τα προσωπικά μου δεδομένα όποια και αν είναι αυτά... Γιατί πολύ πιθανόν λόγω κάποιου ιού μου έκλεψαν χρήματα και για αυτό ψάχνω από που μπορεί να είναι η ζημιά ώστε να αποφύγω ξανά κάποιο τέτοιο συμβάν.. Για αυτό και οι τόσες ερωτήσεις εδώ γιατί εμπιστεύομαι το σαιτ. Πλέον μέσω διαδικτύου μπορούν να συμβούν τα πάντα και για αυτό ρωτάω για να ενημερώνομαι. 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Δεν έχεις κάποιον κίνδυνο από USB αντάπτορα για bluetooth, μόνο από τυχόν μολυσμένα στικάκια και δίσκους. Πρακτικά, από τη στιγμή που θα συνδέσεις ένα μολυσμένο στικάκι, μπορεί να κολλήσεις ιό. Οπότε, το να το ελέγξεις μετά δεν θα σου είναι χρήσιμο αφού ήδη θα έχεις κολλήσει. Ο πιο ασφαλής τρόπος να ελέγξεις κάποιο στικάκι είναι σε κάποιο μηχάνημα χωρίς προσωπικά αρχεία και δεδομένα.

 

Γιώργο καλό είναι να μην προσβάλεις κάποιον που έχει απλά εκφράζει κόσμια απορία.

Dim απάντησε πριν 9 μήνες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας... Με καλύψατε πλήρως.. Καλή σας συνέχεια.