George Huntsman ρώτησε πριν 8 έτη

Κατέβασα ένα πρόγραμμα και δέχτηκα έναν ιό στα που όλο το interface του ήταν στα κενέζικα, και καλά antivirus ήταν. Μπήκα σε safe mode και όλα κομπλέ, διέγραψα τους φακέλους του προγράμματος αλλα και scan με Malwarebytes βρήκε και αυτό αρκετά και κομπλέ όλα. Το θέμα είναι ότι ακόμα και που είναι off, υπάρχει (http://prntscr.com/awfe4e). Από το safe mode διέγραψα το φάκελο εγκατάστασης του ιού αλλά δεν με άφησε τα πάντα, αρκετά όμως για να μην ξανά λειτουργήσει, οπότε πως τον διαγράφω και αυτόν ολοκληρωτικά; (http://prntscr.com/awffjw) δεν μπορώ να το βρω στο task manager.

Ευχαριστώ (Ο ιός είχε σχέση με bitcoin miner και μου φούλαρε και την κάρτα γραφικών. 

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ
https://www.pcsteps.gr/questions/τι-είναι-αυτό-το-πρόγραμμα/

George Huntsman απάντησε πριν 8 έτη

Το πρόβλημα είναι ότι τα έχω κάνει όλα, δεν έχω πρόβλημα απλά στον φάκελο εγκατάστασης έχουν περισσέψει 4 αρχεία που εκτελούνται και δεν μπορώ να τα σβήσω (δεν είχα κάνει απεγκατασταση το πρόγραμμα αλλά από safe mode διαγραφή τον φάκελο εγκατάστασης). Έχω καθαρίσει με Malwarebytes τα πάντα μου βρήκε αρκετά τα διέγραψα και το ξανά έτρεξα κανά 5αρι φορές ακόμα, όλα κομπλέ δεν βρήκε τίποτα μετά. Ακόμα και στο registry μπήκα και καθάρισα το πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι ακόμα εμφανίζει τα εικονίδια όταν πατάω δεξί κλικ (http://prnt.sc/awfe4e) και ακόμα δεν με αφήνει να διαγράψω το φάκελο με τα 4 αρχεία. Ούτε τρέχει κάτι στις διεργασίες. Ακόμα και από τις υπηρεσίες σταμάτησα 3 που έτρεχαν. Και μόλις τώρα είδα ότι στην εκκίνηση ανοίγουν 2 αρχεία μαζί με τα windows (φυσικά και τα απενεργοποίησα) (http://prntscr.com/ax06uz).

Υπάρχει λύση για να διαγράφω αυτά τα 5 αρχεία; (http://prntscr.com/ax079g). Και να μην μου εμφανίζει αυτά: http://prnt.sc/awfe4e ;

Θέλω να αποφύγω το format.

Ευχαριστώ.  

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να απεγκαταστήσεις είτε ιό είτε οποιαδήποτε κανονική εφαρμογή αν διέγραψες τον φάκελο της χωρίς να κάνεις απεγκατάσταση. Αν έχεις σημείο επαναφοράς δοκίμασε από εκεί να πας τον υπολογιστή σου μερικές μέρες πίσω.

George Huntsman απάντησε πριν 8 έτη

Θα ήταν σωστό να το κάνω εγκατάσταση από μόνος μου; δεν το βλέπω και πολύ σωστό όμως να κάνω από μόνος μου install ένα Malware. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν σου πρότεινα ποτέ κάτι τέτοιο. Κάνε επαναφορά σε σημείο πριν διαγράψεις τον φάκελο και μετά ακολούθησε τις οδηγίες στο βίντεο από το Link που σου έγραψα

George Huntsman απάντησε πριν 8 έτη

Δεν έχω σημείο επαναφοράς, οπότε δεν γίνεται. Έτσι και αλλιώς δεν παίζει να τρέχει κανονικά, θα το αφήσω έτσι.
Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια!!