Kassiani Salvatore ρώτησε πριν 8 έτη

 Καλησπέρα εδώ και λίγο καιρό προβληματίζομαι αν οντως εχω ιο στ κινητο ή απλα καποιο πρόγραμμα ειναι βαρύ. Δυστυχως δεν εχω καποιον γνωστό που να γνωρίζει απο υπολογιστες/κινητα. Γενικα τ κινητο μου δεν κολλάει συχνα αλλα αμα κολλαει σε λιγα δευτερα αμα πατησω 2-3 κουμπια ξεκολλάει. Πριν λίγες μερες πάτησα να διαβάσω ενα αρθρο στο facebook που απο οτι είδα απο τα σχόλια το ειχαν διαβάσει και αλλοι και ενω μου το φόρτωσε το google chrome μετα μου εβγαλε οτι βρεθηκαν 4 ιοι και μου εβγαλε ενα ρομποτακι στν οθονη πανω αριστερα. απο το σοκ που επαθα το εκλεισα χωρις να το αφησω να δω τι θα κανει και εκλεισα το wifi. Εβαλα σε λειτουργία την εφαρμογή CM Security που εχω αλλα δεν βρηκε κατι. Το ειχα ξανα παθει ξανα αυτο αλλη μια φορα στην αναζητηση μου στο google για καποιες πληροφοριες και ειχα κανει το ιδιο! 
Πολλοι μου λενε οτι τα κινητα κολλάνε ιους αλλοι μου λενε οτι δεν κολλάνε οποτε αφου δεν εχω ιδεα είπα να ρωτησω εδω ! Επίσης στα Μεσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Instagram με κανουν Follow πολλά ανεπιθύμητα  προφιλ με περιεχομενο μη κατάλληλο δηλαδη ανω των 18. Αλλαξα κωδικους και για ενα διαστημα δεν έστελναν αιτήματα αλλα ξανα άρχισαν καθως σε ενα αρθρο στο ιντερνετ διαβασα αυτο "Παράλληλα, υπάρχουν κι εκατοντάδες ιοί που έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν ‘λιγότερο επισφαλείς’ δραστηριότητες, όπως να συλλέγουν και να αποστέλλουν λίστες επαφών, διευθύνσεις email και άλλες πληροφορίες σε τρίτους, να κάνουν αυθαίρετες εγγραφές των χρηστών-θυμάτων σε  premium υπηρεσίες, να μολύνουν το τηλέφωνο τους με άλλα malware, να προκαλούν πολλές και συχνές εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, και να ανακατευθύνουν προς ύποπτες ιστοσελίδες" . Οποτε τι προτείνεται να κανω? ήδη διεγραψα τις εφαρμογες με κωδικους και μειλ και ειχα σκοπο να παω να διαγραψω τα παντα απο το κινητο σε καποιο Γερμανο  αλλα διαβασα οτι ισως εχει επηρεαστεί και η καρτα SIM. Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω και τι ισχυει ή τι οχι....
Ευχαριστω!

2 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κολλάνε ιούς, αλλά το ότι μπορεί να καθυστερεί κάπου το κινητό σου ή να κολλάει, δεν σημαίνει ότι έχει ιό. Επίσης αυτό που σου έβγαλε με την ειδοποίηση με τους ιούς, μπορεί να ήταν κάποια διαφήμιση καταλάθος, ναι δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες.
Για το ποιοι σε κάνουν follow και ποιοι όχι, δεν υπάρχει κάτι να σου απαντήσω εδώ, και δεν συσχετίζεται αυτό το θέμα με ιούς.
Σε γενικές γραμμές αν προσέχεις τι πατάς, τι κατεβάζεις και τι σελίδες επισκέφθεσαι οι πιθανότητες να κολλήσεις κάτι μειώνοννται δραματικά.
Όσο αφορά το κινητό σου αν θεωρείς ότι έχει ιό, μπορείς να το κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, οι περισσότεροι ιοί διαγράφονται έτσι.

Kassiani Salvatore απάντησε πριν 8 έτη

Σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απαντηση! Δεν το γνωριζα οτι υπαρχουν τετοιες διαφημίσεις!
Οσο για τα ατομα που με κανουν follow και εγω πιστευα οτι δεν ηταν κατι και απλα ετυχε 3-4 φορες αλλα πανω απο 4 ατομα που ρωτησα επέμεναν οτι αυτο οφείλεται σε ιο και είπα να ρωτησω,  παρολο που ουτε εμενα μου φαινόταν λογικό. Γενικα δεν ειμαι ατομο που μπαίνει οπου να ναι αλλα μια στο εκατομμύριο μπορει να πατησω κατι καταλαθος ή να μην προσεξω . 
Σας ευχαριστω και παλι για την άμεση ανταπόκριση καλη συνέχεια.