Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚάνει θόρυβο το τροφοδοτικό μου!!
Kwstas Arta ρώτησε πριν 10 έτη

Ενώ γενικά ο υπολογιστής μου είναι αθόρυβος το τροφοδοτικό μου κάνει θόρυβο και συγκεκριμένα το πίσω ανεμιστήρακι αυτό δηλαδή που βγάζει τον αέρα. Για να το τσεκάρω τον σταμάτησα με ένα κατσαβίδι.Ο θόρυβος είναι παρόμοιος με αυτόν του αυτοκινητου. Τι μπορώ να κάνω προκειμένου να σταματήσει?

6 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Οπως ειπες και εσυ δε κανει θορυβο το τροφοδοτικο αλλα το case fan .παρε αλλο ,3 ευρω εχει,εγω αυτο χρησιμοποιω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Κώστα, ισχύει αυτό που είπε ο Γιώργος, πως ο ανεμιστήρας του κουτιού κάνει το θόρυβο, ή έχεις κάποιο τροφοδοτικό που έχει ενσωματωμένο ανεμιστήρα προς τα πίσω που να βγάζει τον αέρα? (είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί).

Αν όντως ο ανεμιστήρας είναι μέσα στο τροφοδοτικό, το μόνο που μπορείς να επιχειρήσεις είναι τον καθαρισμό με κάποιο blower.

Αν και, για να κάνει τόσο θόρυβο, δεν αποκλείεται το ανεμιστηράκι να είναι στα τελευταία του, ανεξαρτήτως καθαρισμού.

Επειδή είναι επικίνδυνο να ανοίξεις ένα τροφοδοτικό αν δεν έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών, και ακόμα και αν το ανοίξεις ίσως να είναι δύσκολο να βρεις ανεμιστηράκι στις σωστές διαστάσεις και με το σωστό βύσμα για τη σύνθεση, μάλλον θα χρειαστείς νέο τροφοδοτικό.

Kwstas Arta απάντησε πριν 10 έτη

οχι το ανεμηστιρακι ειναι του τροφοδοτικου μου το εχω ενοιξει και με μια σκουπα τραβηξα πιθανη σκονη αλλα το θεμα συνεχιστηκε... Το τροφοδοτικο μου εχει 3 ανεμηστιρακια τα 2 ειναι μεσα στο κουτι και τραβανε αερα και το 1 ειναι στην πισω μερια του υπολογιστη που βγαζει τον αερα και το οποιο εχει το προβλημα... (αυτο ειναι το τροφοδοτικο μου ATX LPG9-43 550W). Μου ειχε πει καποιος οτι γινετε να βαλω μια σταγονα λυπαντικου λαδιου σαν αυτα που βαζουνε στις ραπτομηχανες στον αξονα απο το μοτερακι. μου ειπε μως τα περισσοτερα ανεμηστιρακια εχουν ενα αυτοκολλητακι στην εξωτερικη τους πλευρα το οποιο αν το ξεκολλησεις εχει μια τρυπα και φενετε ο αξονας πραγμμα που εκανα και οντος ισυχει.. Τωρα με το λοιπαντοκο να το επιχυρισω η μπορει να προξενισει βραχηκυκλωμα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Εφόσον έχεις έτσι πρόσβαση στον άξονα, μπορείς να δοκιμάσεις με το λιπαντικό. Απλά πρόσεξε να βάλεις λίγο, μια σταγόνα, δεν θέλεις να σου παραπέσει.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

κωστα τσεκαρε αυτο το βιντεο και μετα πες μας αν σου δουλεψε ,θελω να το δοκιμασω και εγω σε ενα ανεμιστηρακι αλλα δεν εχω λαδι

Kwstas Arta απάντησε πριν 10 έτη

Φίλε Γιώργο Ευχαριστώ για το βίντεο θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου απαντήσω αν κ δεν έχω παρόμοιο λιπαντικό με αυτό του βίντεο πιστεύω να κάνει και το δικό μου... Άγγελε θα προσέξω αυτό που μου είπες..Ευχαριστώ πολύ!!