Nikos Psaraftis ρώτησε πριν 8 έτη

Στις προτάσεις σας Ιουλίου για συνθέσεις υπολογιστων gaming (άνω 1000€) έχετε τις καρτες γραφικων 1070 και 1080 ενώ τον Ιούνιο είχατε τις 980 που έχουν διαφορα τιμής 300€ πλέον. Αξίζει κατά τη γνώμη σας για υπολογιστή σε αυτά το budget και για 4-5 χρόνια από πλευράς χαρακτηριστικών και future proof; To κουτί στη σύνθεση 2000€ είναι full tower. O λόγος είναι οι διαστάσεις των καρτών που προτείνονται ή για μελλοντική επεκτασιμότητα; Aν αντί αυτύ πάρει κανείς μεσαιου μεγέθους τι πρόβλημα θα υπαρξει; To ιδιο για το UPS. Aν στην σύνθεση των 2000€ επιλέξει κανείς το Eaton της προηγούμενης σε κόστος σύνθεσης αντί του ακροβότερου  APC θα υπάρξει πρόβλημα με το Watt;

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

H 980 είναι στην ίδια τιμή με την 1070, και η 1070 είναι σημαντικά καλύτερη από 980 Ti, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης.

Προσωπικά θεωρώ πως για την καλύτερη λειτουργία του υπολογιστή όλοι θα έπρεπε να είχαν Full Tower, για καλύτερο εξαερισμό. Απλά στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί ένα κόστος 120+ ευρώ για το κουτί, ασχέτως αν είναι η καλύτερη επένδυση στον υπολογιστή, και το μόνο υποσύστημα που δεν παλιώνει.

Ένα καλό κουτί μπορείς να το έχεις 20 χρόνια, και να έχεις αλλάξει πέντε φορές τον υπολογιστή στο εσωτερικό. Δυστυχώς όμως ο μέσος χρήστης προτιμά να βάλει κάρτα γραφικών των 300ων ευρώ και κουτί των 50 ευρώ, παρά κάρτα γραφικών των 200ων ευρώ και κουτί των 150 ευρώ, ασχέτως αν η κάρτα γραφικών θα είναι για πέταμα στην πενταετία.

Δεν είναι μόνο τα Watt που μετρούν στο UPS, αλλά η συνολική ποιότητα των μπαταριών και των ηλεκτρονικών. Το μοντέλο της Eaton θα καλύψει και τον υπολογιστή των 2000 ευρώ, όταν όμως δίνει κανείς τόσα χρήματα για υπολογιστή, καλό είναι να επιλέξει ανώτερη ποιότητα UPS για την προστασία του.