Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚάρτα γραφικών και RAM
Miltos Belmont ρώτησε πριν 10 έτη

Γεια σας gyus.Ήθελα να μου κάνετε μερικές προτάσεις σχετικα με καρτες γραφικών ddr3 γιατι έχω μητρική ram ddr2 και να μου προτήνεις και έτοιμα πακέτα ram dual-quad channel για ddr2(χωρίς περιορισμούς σε τιμή για να έχω πολλές επιλογές και απο εκεί και πέρα επιλέγω).Tnx in adnance.

12 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Μίλτο

Για ποιο λόγο θέλεις να περιοριστείς σε κάρτες γραφικών με ddr3? Δεν έχει καμία σχέση η μνήμη της κάρτας γραφικών με τις μνήμες που υποστηρίζει η Motherboard, και οι κάρτες γραφικών με ddr3 είναι οι φθηνότερες/χειρότερες της αγοράς.

Επίσης δεν αξίζει να επενδύσεις σε μνήμη ddr2. Είναι πολύ ακριβότερη από την αντίστοιχη ddr3, και θα πάει χαμένη αν χρειαστεί κάποια στιγμή να αλλάξεις motherboard.

Ούτε έχει νόημα να πας σε quad channel DDR, εκτός αν έχεις μια πολύ ακριβή motherboard που να το υποστηρίζει.

Τέλος, δεν πρόκειται να σου προτείνουμε 20 προϊόντα. Αν θέλεις ποικιλία, μπες σε οποιοδήποτε eshop.

Πες πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις και ποια χαρακτηριστικά ψάχνεις και θα σου προτείνουμε την καλύτερη κάρτα γραφικών και την καλύτερη μνήμη αυτή τη στιγμή για αυτά τα χρήματα.

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Δηλαδή μπορώ να βάλω τύπο μνήμης ddr5 gpu στην μητρική μου εάν την υποστιρήζει?
Θέλω μια δυο προτάσεις για top gaming gpus με δυνατά χαρακτηριστικά άπο 100 μέχρι 250 ευρώ πάνω κάτω και μνήμη ακόμα μια δυο προτάσεις χωρίς περιορισμούς σε χρήματα(dual-quad channel).Δίκιο έχεις πληροφορικός είμαι αλλα για να κάτσω να κάνω pc απο την αρχή θέλει λεφτά και δεν υπάρχει μία προς το παρών.Ευχαριστώ!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, η μητρική δεν βλέπει καν τι τύπο μνήμης έχει η κάρτα γραφικών, η GPU διαχειρίζεται αποκλειστικά τη μνήμη.

Εξακολουθείς να μην με βοηθάς να σου κάνω μια πρόταση.

Αν σου προτείνω μια κάρτα των 150 ευρώ και μία των 180, αυτή των 180 θα είναι καλύτερη από αυτή των 150 αλλιώς δεν θα την πρότεινα. Λογικό δεν είναι?

Άρα, θα καταλήξω να σου κάνω πρόταση μόνο στα 250, εφόσον ψάχνεις για το καλύτερο. Και απ' όλες τις κάρτες στα 250, ένα chipset είναι που θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις (της Nvidia ή της AMD αντίστοιχα). Κι αν υπάρχουν δύο κάρτες γραφικών με το ίδιο chipset στην ίδια τιμή από διαφορετικές εταιρείες, οι επιδόσεις τους θα είναι παρόμοιες.

Τι θα κερδίσεις λοιπόν με 2 προτάσεις? Να διαλέξεις το χρώμα της κάρτας? Δεν υπάρχει τίποτα το υποκειμενικό σε μια GPU.

Σου ξαναλέω για το quad channel, υποστηρίζει η μητρική σου quad channel, ή σκοπεύεις να πάρεις μια μητρική των 300 ευρώ που να το υποστηρίζει? Αλλιώς πετάς χρήματα τζάμπα, ειδικά για την ακριβότερη μνήμη DDR2.

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Τότε κάνε μου μία τοπ πρόταση σε ddr3 gpu και μία ddr5.Δυνατές,γύρω στα 250-300 με δυνατά χαρακτηριστικά ειδικά για gaming και να με βγαζουν ασπροπροσωπο σε κάθε κατάσταση.Να αξίζει τα λεφτά της.Παραπάνω δεν αξίζει να δώσω και αυτά είναι ήδη αρκετά.Οσο για τις ram dual channel περνει γιατί κοίταξα την μητρική.Απλά πες μου πόσο πάει το dual και πόσο το quad.Να έχω μια ιδέα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Σου είπα και πριν, οι DDR3 GPU είναι για πέταμα, είναι οι φτηνιάρικες κάρτες που τους έβαλαν αργή μνήμη για να κρατήσουν χαμηλά την τιμή, ή που έχουν ξεμείνει απούλητες σε στοκ. Δεν ξέρω γιατί επιμένεις σε αυτό.

Η καλύτερη κάρτα γραφικών στην κατηγορία που ψάχνεις αυτή τη στιγμή είναι αυτή, μία από τις οικονομικότερες με το chipset GTX 770.

DDR2 πραγματικά δεν αξίζει να αγοράσεις. Φτάνουν το πολύ στα 1600MHz, ενώ οι DDR3 φτάνουν μέχρι και 2800Mhz.

Συν ότι 8GB DDR2 στα 1600MHz κοστίζουν 227,7 ευρώ, 8GB DDR3 στα 1600MHz κοστίζουν 72,50 ευρώ.

Θες τόσο πολύ να πετάξεις χρήματα? Γιατί με τα 155,2 ευρώ της διαφοράς παίρνεις DDR3 Motherboard και είσαι παντού κερδισμένος.

Ούτε καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει στο Quad Channel, αφού η motherboard σου δεν το υποστηρίζει.

Καταλαβαίνεις ότι quad channel μνήμες σε motherboard dual channel έχουν μηδενική διαφορά τις επιδόσεις, σωστά?

Μπορείς να μου εξηγήσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι?

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Ναι το γνωρίζω απλά σε ρωτάω γιατί ένα φιλαράκι μου θέλει να κάνει ένα μικρό upgrade ίσα ίσα να τρέχει γιατί δεν έχει την οικονομική άνεση.
Από gpu με κάλυψες είναι φοβερή. Τώρα όσο για την ram υποστηρίζω μέχρι dual channell επειδή το είχα πάρει 2κ το pc.Είναι gaming και θέλω να βάλω αλλά 4giga απλά.Nothing more nothing less.Εννοείται πως ξέρω
αυτά που μου λες γιατί και εγώ πληροφορικός είμαι απλά να έχω και καμία ιδέα για το επόμενο pc που θα ξεκινήσω να ετοιμάζω.Anywayz.Tnx για τις ιδέες κάνετε φοβερή δουλειά και assistarete απίστευτα.Just keep up και tnx again.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Πες μου πόσα χρήματα θέλει να δώσει ο φίλος σου, για να του προτείνω GPU.

Για ρίξε μια ματιά στον οδηγό μνήμης RAM, για να δεις σε τι συχνότητα τρέχουν ήδη οι μνήμες σου, ώστε και οι καινούριες μνήμες να είναι στην ίδια συχνότητα.

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Το συγκεκριμένο προγραμματάκι το έχω εδώ και χρόνια.Πολύ καλό εργαλείο.Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ το everest,ένα φοβερό εργαλείο που λέει τα πάντα όλα σχετικά με τον υπολογιστή και γνωρίζω για τις ram.Το είχα κοιτάξει και από μέσα.

Αν μπορείς αυτό που θέλω να μου βρείς είναι κανένα platform για hardware compatibility στην motherboard που έχω για να δω που πατάω.
Και κάτι ακόμα όταν θα έχεις χρόνο....Να μου προτείνεις κάποιο σιτε με themes και skins για τα windows 7.Τι εννοώ...Να είναι σε φάση mac της apple η πάλι τέτοιο άλλα modified με διαφορετικά background start button και τέτοια...Αν μπορέσεις στείλε και κανένα σε στυλ windows 8...Κάτι βρήκα στο σιτε σας αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι.Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τι εννοείς όταν λες platform για hardware compatibility?

Δες εδώ για Mac Theme, και θα βρεις και άλλα εκεί.

Δες εδώ για Windows 8 theme

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Tnx!!It was rly helpfull!!!
Για το platform που ανέφερα και παραπάνω αν λέγεται έτσι εννοώ κάποια εφαρμογή ή κάποια υπηρεσία που να μπορώ να βάλω τα στοιχεία της μητρικής μου και να μπορώ να δω τι ειναι συμβατό σε αυτήν.Π.χ να τσεκάρω αν κάτι που με ενδιαφέρει ταιριαζει όπως μια gpu.και γενικα ποιές είναι συμβατές.Η και οτίδήποτε αλλο να μπορώ να το τσεκάρω.Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για τις GPU όλες οι PCI Express ταιριάζουν σε όλες τις Motherboard με PCI Express, δεν υπάρχει κανένα θέμα συμβατότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τους δίσκους SATA.

Για επεξεργαστές, αρκεί απλά να ξέρεις το socket, αν δεν κάνω λάθος το CPU-Z τo αναφέρει.

Ομοίως για μνήμες από το CPU-Z ξέρεις τι DDR παίρνει.

Φαντάζομαι και το Everest που χρησιμοποιείς θα έχει τις ίδιες πληροφορίες.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για το οποίο υπάρχει αμφιβολία όσον αφορά τη συμβατότητα.

Miltos Belmont απάντησε πριν 10 έτη

Μάλιστα...Για τις gpu είχα μία αμφιβολία άλλα με κάλυψες πλήρως γιατί είναι από τα πρώτα που θα αλλάξω στο pc μου.Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε.Κάνετε φοβερή δουλειά και είστε απίστευτα helpfull.Keep up the good work.