george Skalios07 ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας.
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούριο pc. Έτσι λοιπόν πήγα στον τεχνικό μου και του έδωσα ένα build για να το δει και να μου πει αν όλα ταιριάζουν μεταξύ τους έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην παραγγελία τους. Του τόνισα πως το σύνολο το έχω βγάλει κάπου στα 800 ευρώ αλλά με μια κάρτα γραφικών σε φυσιολογική τιμή γύρω στα 250 ευρώ όπως θα έπρεπε να είναι, όχι όπως είναι τώρα 500 ευρώ. Έτσι τον ρώτησα αν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία να αγοράσουμε όλα τα parts του υπολογιστή, έκτος από την κάρτα γραφικών. Την οποία να αγοράζαμε όταν βλέπαμε πτώση της τιμής της γύρω στα 250 ευρώ. Αυτό που με παραξένεψε, ήταν ότι μου είπε πως δεν πρέπει να σκέφτομαι καν την αγορά μιας κάρτας γραφικών τώρα, και ότι αν θέλω είναι μονόδρομος να πάρω έναν επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. Ο λόγος μου είπε πως δεν ήταν οι αυξημένες τιμές αλλά το γεγονός ότι τα μαγαζιά, λόγο λίγων τεμαχίων, πουλάνε κάρτες γραφικών ''μαϊμούδες'' δλδ ψεύτικες.
Η ερώτηση που σας κάνω είναι κατά πόσο ισχύει αυτό, διότι με προβλημάτισε αρκετά.
Μία απάντηση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, ευχαριστώ!   

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Αυτήν την περιόδο όντως η αγοράς μιας κάρτας γραφικών είναι αδύνατη, εκτός αν είσαι πρόθυμος να την πληρώσεις διπλή και τριπλή τιμή.

Επίσης, πολλοί επεξεργαστές με ισχυρά ενσωματωμένα γραφικά είσαι σε έλλειψη, όπως ο Ryzen 3400G. Γενικά, είναι πολύ κακή εποχή για χτίσιμο PC.

Το να αγοράσεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και να περιμένεις να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών είναι η πιο λογική επιλογή. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να εκτιμήσει με σιγουριά πότε θα επανέλθει το απόθεμα στις κάρτες.

Όσο αφορά τις ψεύτικες κάρες, έχουν υπάρξει περιστατικά, αλλά γενικά δεν κινδυνεύεις αν προτιμάς σχετικά γνωστά καταστήματα.